Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.04.2005, 17:04   #13
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja też nie żałuję zakupu tego palnika.Wcześniej miałem Litka SOHW 832S i muszę przynać, że Toshiba jest lepsza. Np. o ile nagrałem na Litku DVD+R lub DVD+RW mimo, że zpais był dobrej jakości z małą liczbą błędów PI/PO to takiej płyty niemogłem odtworzyć w DVD-ROM Toshiba SD-M1712. Wszelkie próby kończyły sie komunikatem "Dysk jest uszkodzony, lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows". Z płytami palonymi na Toshibie nie ma takiego problenmu wszystko chodzi bez zarzutu. Jakośc nagranych płyt DVD jest wysoka, przynajmniej jeżeli chodzi o nośniki typu Memorex, Verbatim, Platinum, TDK, czy Sony. Platinumy + i Sony - mimo, że są dedykowane do prędkości x 8 można palić spokojnie, bez straty jakości x 12 i tak nagrane płyty są bez problemu odtwarzane w stacjonarkach. Liczba błędów PI/PO nie przekracza odpowiednio 100 i 30, a z reguły waha sie pomiędzy 20, a 40 (jako napędu testowego używałem NECa 3500 i programu Nero CD/DVD Speed). Dalej nagrywarka radzi sobie bez problemu z płytami zabezpieczonymi. Mozna robić kopie bezpieczeństwa płyt zabezpieczonych SafeDisc 3.20 na CD i DVD. Na CD nawet bez korekcji EFM - z tym, że płyta chodzi tylko z nagrywarki. Z korekcją chodzi też w DVD-ROM. Płyty z muzyka to też nie problem , no i wspaniała korekcja błędów. Warto też dodać, że Toshiba w nowych biosach dodała nowe funkcje podnoszące znacznie możliwości naoędu.
Pozdr.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post