Cytat:
Napisany przez ryba120
Ja polecam NEC-a 3520A !
Posiadam tą nagrywarkę od paru tygodni i jestem z niej bardzo zadowolony. Dla mnie najważniejszą sprawą w momencie wyboru nagrywarki było to, żeby bardzo dobrze wypalała płyty DVD. NEC właśnie tak wypala większość nośników. Poza NEC-iem mam również nagrywarkę SONY DW-D18A, która jest o wiele słabsza od NEC-a. Nagrywane filmy DVD na SONY-m w trakcie odtwarzania na stacjonarnym DVD Panasonic często się zacinały. Wszystkie które nagrałem na NEC-u chodzą bez najmniejszych problemów.
Jeśli chodzi o LG to w momencie kupna NEC-a odwiedziłem kilka sklepów komputerowych gdzie odradzano mi kupna LG pomimo dobrych opini na łamach prasy np. CHIP. LG jest przereklamowany. polecano mi w większości LITEON lub NEC. Liteon jest w tej chwili najbardzej popularną nagrywarką w kraju, ma dużo softu i bardzo często pojawiają się nowe biosy. Natomiast z tego co mi wiadomo często trafia na serwis. Tak jak wcześniej pisałem dla mnie priorytetem było to żeby nagrywarka dobrze wypalała płytki i w tej dziedzinie NEC jest najlepszy.Oczywiście NEC ma również wady. Trochę szumi jak odczytuje dane z max prędkością i ma trochę słabszą korekcję błędów w trakcie odczytu.Ale dla mnie to nie było istotne. Pali dobrze na większości nośnikach. Polecam nagrywać na VERBATIM-ach. Są to płytki trochę droższe, ok 1,75zł za szt ale ma się gwarancję, że po nagraniu dane nie znikną po kilku latach. Życzę udanego wyboru !
|
thx

z tym ze LG jest przereklamowany to zadawałem sobie sprawe.. w testy Chipa to juz w ogole nie wierze.. co do Liteona.. sam mam i.. ehh.. nie skomentuje tego nawet

heh.. i dalej nie wiem co kupić

u mnie w miescie to wszedzie "ciągną" na liteonach i teraz lg, neca tylko w jednym sklepie promują.. zobaczymy co z tego wyjdzie

pozdro