Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.04.2005, 20:13   #1
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dial - up przez Tele2

Witam !
Postanowiłem zwrócić się z takim problemem, choć mam poważne obawy, że może być on większości obcy ***8211; bądź co bądź łącze stałe jest coraz bardziej popularne.
Ja jednak z różnych względów, w domu korzystam nadal z modemu, i od ponad dwóch miesięcy łącze się przez Tele2 głównie ze względu na cenę.
I w związku z tym mam takie dwa małe problemy ***8211; i ciekaw jestem, czy ktoś korzysta może z ich numeru, a jeśli tak to czy coś takiego zaobserwował.
Po pierwsze ***8211; w porównaniu do łączenia się przez numer TP, dużo częściej są problemy z połączeniem ***8211; aczkolwiek na Infolini powiedziano mi, że mieli jakieś problemy, więc może będzie lepiej.
Drugi problem jest dużo bardziej wymierny ***8211; chodzi o ich faktury i porównanie tego co wskażę mi taryfikator internetowy ***8211; w moim przypadku używam Bankruta, a tego co mam na rachunku.
Otóż na ich, czyli Tele2 rachunkach, nie ma liczby impulsów, tylko czas połączeń. Niestety ten ich czas jest zazwyczaj dużo większy niż sumaryczny czas pokazany przez Bankruta ***8211; np. za ostatni rachunek- Bankrut wyliczył mi około 18,5 godziny, a na rachunku miałem prawie 20 godzin. Tak samo za ostanie dwa dni lutego ***8211; na ich rachunku prawie godzina, a ja korzystałem niecałe 40 minut. Oczywiście to pociąga dużo wyższą kwotę do zapłaty. Nie są to oczywiście duże różnice ***8211; i tak jest w sumie taniej niż w TP ***8211; ale zawsze to coś, a co gorsze, obawiam się, czy oni przypadkiem coś nie kręcą. Na infolini tłumaczono się dość mętnie ***8211; że np. ten program nie toleruje numeru Tele2 !!!! Planuję zamówić sobie biling, za który niestety trzeba zapłacić. I jeszcze jedno jak korzystałem z numeru TP ***8211; to różnica wynosiła max 1 impuls między rachunkiem, a wskazaniem taryfikatora.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie są to wielkie różnice, ale jednak są i chętnie dowiedziałbym się, czy inni też coś takiego zaobserwowali.
Pozdrawiam serdecznie
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online