Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.04.2005, 22:36   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Z ciekawości zainstalowałem dla sprawdzenia pierwszą grę, która wpadła mi w ręcę, a była to I-Ninja i zobaczyłem, jak to działa. No i tak... tak, jak podczas uruchamiania na razie notebook trochę mnie rozczarował, bo generalnie start Windowsa trwa wieki (tak na oko ze dwa razy dłużej niż na moim komputerze stacjonarnym - ale zdaję sobie też sprawę, że to głównie kwestia odpowiedniej konfiguracji, czy się później zajmę), tak przy przetestowaniu gry zostałem już pozytywnie zaskoczony.

Po pierwsze po dość niewyraźnym, bo rozciągniętym do rozdzielczości 1280 na 800 początku, w grze pojawiła się możliwość wyboru tejże rozdzielczości, co naturalnie zrobiłem. No i okazało się, że gra po pierwsze bardzo ładnie wygląda, a po drugie bardzo szybko chodzi.

No ale z tym bardzo szybkim chodzeniem okazało się, że jest aż za dobrze, bo gra po prostu chodzi.. za szybko! I to jest zdrowa przesada.. przypomina mi sie, jak kiedyś próbowałem uruchomić chyba gry ze spectrum na pececie. Działać działały, ale w takim tempie, że ledwie cokolwiek było widać. Tutaj jest podobnie.. Grać można, ale wszystko tak zapiernicza, że można oczopląsu dostać.

Na razie nie sprawdzałem jeszcze nic innego, ale zastanawiam się, co może być tego przyczyną... Za dobra konfiguracja? Nawet jeśli to chyba powinna się dostosować wstecz. Przecież zawsze tak komputery działają. Ma ktoś jakiś pomysł?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post