Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2005, 10:46   #86
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez bubson
Andrzeju - jedyna dobra 'konfiguracja' w tym przypadku to format c: i potem instalowanie wszystkiego to co Ty chcesz a nie to co daja producenci - bo daja mnostwo niepotrzebnych programow ktore tylko spowalniaja komputer i niepotrzebnie miejsce zajmuja. Wiem to z doswiadczenia na 3 laptopach (Toshiba, Dell i HP) - formacik byl na kazdym z nich i teraz smigaja ze hej
Pozdrawiam i zycze duzo zadowolenia z laptopa
Na razie czekam, żeby sprawdzić, jakie płyty są w komplecie z laptopem (niestety one również są w drugiej walizce), żeby zobaczyć, co spokojnie mogę usuwać, a co lepiej spróbować w jakiś sposób zachować, bo nie ma tego na płytach.

Ale tak na oko to z 70% wszystkich rzeczy, które tam są wywalę od razu..

Co do wydajności to jeszcze wczoraj się pokusiłem o jeden test. Zainstalowałem jedynę grę, w którą ostatnio trochę grałem, mianowicie Scrapland. Jest to gra nowa, z trójwymiarową grafiką, wyglądająca naprawdę nieźle i zapewne potrzebująca stosunkowo mocnego sprzętu. Miał to być sprawdzenie, jak w ogóle laptop, a przede wszystkim, czy, z czymś takim sobie poradzi.

Powiem szczerze, że spodziewałem się, że w ogóle nie da się tego uruchomić, a tu naprawdę pozytywnie zostałem zaskoczony, bo nie dość, że się włączyło, to na dodatek znowu miałem możliwość uruchomienia w rozdzielczości 1280 na 800, którą naturalnie włączyłem. Pozostawiłem ustawienia na wysokich detalach i okazało się, że gra całkiem nieźle chodzi! Co prawda z przycięciami, ale lekkimi i to na otwartych powierzchniach, które jednak w żadnym stopniu nie uniemożliwiają gry. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że tego typu rzeczy w ogóle będzie można na takiej karcie graficznej uruchomić

Dzisiaj chciałem jeszcze dla sprawdzenia puścić 3DMarka. Wpadł mi w ręce 2005 więc chciałem zobaczyć, czy ta karta przejdzie chociaż przez jakikolwiek test (mój GeForce IV Ti nawet nie ruszył..). Niestety w trakcie próby bateria już nie wytrzymała...

Tak więc dalsze testy później, ale być może jeszcze dzisiaj, bo w międzyczasie jak pisałem te słowa (forum chodzi już tak, że w ogóle nie mogę go użytkować.. na otwarcie tej strony czekałem ponad 40 minut, ciekawe ile będę to wysyłał...) walizka już przyjechała. Ponieważ jednak mama właśnie odsypia różnice czasowe, to do zasilacza dorwę się dopiero później.

W każdym razie na razie jestem bardzo zadowolony, a nawet pod niektórymi względami pozytywnie zaskoczony

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post