Cytat:
Napisany przez Wawelski
Po pierwsze primo - nie było tego stwierdzenia kiedy pisałem swój post.
Po drugie primo - nie wystarcza.
Zależy, czy komuś zależy na stopce pod zewnętrzną lampę, na zoomie, na odbitkach A4, na makro, na fotkach w trudnych warunkach oświetleniowych czy jeszcze na czymś innym. Nie ma też info, czy ma to być aparat nowy, czy używka, ze sklepu, czy z prywatnego importu (a może z allegro). Czy fotki mają być na WWW, do albumu na CD (max 1600x1200) do domowego albumu papierowego (max 10x15) czy do większych odbitek.
Poza tym głosowanie nad markamia to nie głosowanie nad modelami - każda firma, nawet w tej samej półce cenowej, ma mniej lub bardziej udane modele.
Ciągle jest znikomy ułamek procenta informacji potrzebnych do podjęcia decyzji.
Pytanie jest "Jaki aparat?", a w opcjach ankiety nie ma ANI JEDNEGO aparatu.
|
W opcjach nie ma ,bo w sumie ankieta jest o tym jakiej firmy aparat byś wybrał do 1200 zł,są podane przykładowe modele oraz ich ceny.Poza tym co za różnica skąd pochodzi aparat wg mnie może on nawet spaść z kosmosu.Czepiasz się szczegółów a to jest tylko taka ogólna ankieta,gdyby miała zawierać modele to nie starczyło by odpowiedzi do wyboru.Chodzi tutaj raczej o aparat do domowego użytku,więc raczej nie jest jego konkretne przeznaczenie.Hmmm cięzko było by podjąć decyzję w kwesti wyboru aparatu do 1200 zł:bo na 10 osób nie będzie zgodności co do wyboru modelu(każdy wybrałby co innego).Ja np. zastanawiam sie nad Canonem a510 ,zaciekawił mnie również Nikon coolpix 4600(ale nie znam jeszcze konkretnych opini na jego temat).