Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2002, 16:18   #10
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A weź każ blondynce(bez obrazy), która ma ładnie wyglądać i kontaktować się z klientami, więc musi mieć dostęp do baz danych, zainstalować jakiegoś linuxa-to to niemowle zrobi, ale poinstalować i skonfigurować jakieś programy? Powiesz, że od tego jest admin, ale żeby wydajnie pracować i nie zawracać średnio co 5 minut d... adminowi musi posiadać chociaż takie minimum, jeśli będzi cztała manule po 10 razy, przy każdej okazji to zamiast zajmować się tym czym powinna będzi traciła czas.
Na jesieni mam zamiar zaintalowac takiej osobie komputer pod linuxem, będzi musiała się go nauczyć ale jak będę jeździł do firmy 5 razy dziennie to pewnie się wku...i kupie jakiegoś windowza, problem w tym, że boję się windowza bo jak jej coś wśiąknie jak się zawiesi? A osobiście nie mam zaufania do wind, chociaż sam często używam i dostaje szewskiej pasji jak gdzieś jest jakiś błąd i nagle masz kuku i żeby było śmieszniej nie masz pojęcia dlaczego się powiesił a od niego się tego nie dowiesz. Swego czasu ciągle mi się wieszał, zmieniłem wszystkie sterowniki i nic, sprzęt niby ok, dopiero jak zapuściłem na tamtej maszynie linuxa dowiedziałem się gdzie jest pies pogrzebany- płyta była padnięta. Linux Ci to powie a winzgroza będzie się wieszała i nic. Teraz na sprawnym sprzęcie też się czasami wiesza, ale zdecydowanie nie tak często.
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post