Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Witam !
Mam pytania dotyczące Teaca W540. Do jego posiadaczy, którzy może mają jakieś nowe doświadczenia :
- jak z kopiowaniem 1:1 płyt Audio na Teacu x40 ? Czy wszystko przebiega spokojnie,skopiowane płyty są OK ?
- może ktoś używa Feurio 1.65 z Teakiem x40 ? Jak przebiega współpraca z tym programem ? Bez problemów ?
- czy Teac po zamontowaniu w miejsce starego palnika zachowuje się grzecznie i od razu podejmuje współpracę ?
- czy wypalaliście na 540E już jakieś płytki x40 (np. Platinum) i jak jest z ich odczytywaniem przez inne CD-ROMy ?
- Czy ktoś próbował skopiować Clone CD płytę Audio z Key2Audio na Teacu x40 ? Jak poszło ?
- z jakim biosem używacie Teaca W540 ? Czy jakieś upgrady coś dawały ?
Może jeszcze ktoś będzie miał jakieś uwagi. Nagrywarka W540 jest w końcu popularna i warto zebrać o niej informacje bezpośrednio z "pola walki" 
Pozdrawiam Wszystkich
Jabba
|
1. nie wypalam plyt audio 1:1, zrzucam w EAC a nagrywam w NERO z predkoscia 8x ale raz nagralem x40 na PLATUNUM i wszystko bezproblmowo bylo.
2. Nie uzywam Feurio, ale im mniejsze predkosci tym lepsze zgrywanie tzn jakosc, w EAC mam poustawiane wszystko na najwyzsza jakosc zgrywania i przy zgrywaniu naped osiaga max predkosci ok 10-12x, oczywiscie mozna nawet zmienic na 40x ale kosztem jakosci, corekcji bledow itd..
3. a dlaczego ma sie zachpwywac niegrzecznie ?

4. Dane wypalam tylko z predkoscia x40 z uprzednim testem predkosci plytki. Platinumy i dysany czarne tak nagrywalem, nawet jak na plytce pisalo 16x lub mniej to TEAC rozpoznawal ze mozna nagrywac z wieksza predkoscia i 40x to u mnie na poczatku dziennym do danych. odczyt na innych CDRomach bez problemow.
5.bios 1.0c , jesli nie masz zadnych klopotow to nie wgrywaj nowego bo po co, zeby tylko miec literke f ?

moze czasami nic nie pomoc a wrecz przeciwnie zaszkodzic.
TEAC540 - nie zaluje ze kupilem jest OK i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie przegrywam audio i zwykkle dane.