Również myślę,że na Lightscribe potrzeba z rok , może więcej by się rozwinęło.Zapis DVD zatrzymał się na x16 i to po długim czasie od wejścia pierwszej nagrywarki . Teraz to tylko podchody i nie warto kupować takiego sprzętu. Czytaliście ile się wypala grafikę na takim nośniku? Dość długo...i co z trwałością lasera? Do tego nośniki drogie.....zostaję przy pisaku . Sądzę też ,że upgrade do lightscribe jest niemożliwy przez nowe firmware... więc posty w stylu może da się upgradować np nadmienianego wyżej LiteOn'a do tego czy tego napędu wywołują uśmiech raczej...przecież to już inny typ sprzętu i firmware nie sądze by dało cokolwiek...na pewno . Podniecamy się każdą nowością, wydajemy kupę kasy a za 2 lata jest coś znacznie tańszego i znacznie lepszego.Do kupna nagrywarki DVD czekałem aż osiągnie granicę szybkości zapisu i teraz nie pluję sobie w brodę ,że ktoś ma tam szybciej i lepiej. Po prostu mam normatywny sprzęt. Na pośpiechu w tej branży rzadko się wychodzi dobrze...zwłaszcza jako kupujący sprzęt. Dlatego mówię...WARTO POCZEKAĆ.
No chyba,że nie macie co robić z pieniędzmi.. i zmieniacie sprzęt co rok.
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 23.04.2005 o godz. 17:07
|