Obiektywnie masz dużo racji thomas w tym co piszesz. Mała dygresja jednak. Myślę,że wyrabiamy sobie opinię po samym "image" marki. Pioneer jest znany z tego że kiedyś robił dobry sprzęt audio ( teraz to raczej car-audio - tu jest w czołówce ) , LG i LiteOn to taka pop-kultura świata nagrywarek - najbardziej znane i powszechne więc i najczęściej kupowane..Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci. Teraz ma przebieg ponad 300 wypalonych DVD i zachowuje się jak przysłowiowa nówka. Plextor - vip świata nagrywarek - ostatnio z jakością napędów na bakier. A Benq? Właśnie co możemy o nim powiedzieć? Praktycznie nic....stąd taka nieufność do tej firmy. I choć może ciężko to przyznać mi jako posiadaczowi NEC'a myślę ,że Benq go przewyższa pod kilkoma względami ( opieram się na kilku stronach dot. nagrywarek ). I masz rację każdy wybierze to co komuś odpowiada...Co do przejechania się na sprzęcie to przez lata: Przejechałem się na dvd-rom NEC 5700 ( zamierzchłe czasy), kilku napędach LG i to cała moja przeszłość ( miałem też Mitsumi i HP x 4 ,ale wymieniłem ,bo weszły nowsze i szybsze).
Nie do końca więc zgadzam się ,że każdy chwali swoje. Uznaję wyższość Benq...( lecz jedynie pod względem kilku ciekawych opcji i jestem sam ciekaw czy wytrzymałaby 300DVD wypalonych łącznie z odczytem [ nie mam DVD_ROM'u].
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 27.04.2005 o godz. 20:10
|