|
nagrywrka niby dobra a psuje...
Witam. Posiadam nagrywarke LITE-ON CD-RW SOHR-5238S, jest jeszcze na gwarancji do pazdziernika.do niedawna sporadycznie wypalałem na niej płytki, moze z jedną na miesiąc, i w komunikatach nie było problemów, niby wszystko ok. Teraz okazało sie, że płytki nagrane przez ten sprzet w pewnym momencie podprostu stoją w miejscu!! mryga tylko ta dioda i nic wiecej, dojdzie do 99% i zonk. moge sobie tak czekac do usr**** smierci.
W zeszłym tygodniu, wyjątkowo nagrałem 25 płytek z grami, czesc przez clone cd, a czesc przez nero 6.6.0.3 okazało sie, że wiecej niz połowa poprostu w któryms momencie sie zawiesza (głownie pod sam koniec)
Dzisiaj próbowałem nagrac fotki (jpg) na płytke i niby sie spoko nagrało ale jak dojde do jakiegs momentu w przeglądaniu z płytki to poprostu znowu sie zawiesza i program nie odpowiada!!
z filmami jest podobnie, poprostu nie mozna ich czasami odczytac po uprzednim nagraniu.
po zakonczeniu nagrywania zawsze pojawia sie komunikat , że wszystko ok!!
robiłem tez jakies testy w nero i było tez ok!
sprawdzałem na drogich i tanich płytkach,
z rózną predkoscia zapisu!!
chetnie zaniose to do reklamacji ale nie wiem czy to aby na pewno wina liteona, moze cos nie tak robie. Jesli zaniose ją do reklamacji to z pewnoscią przyjdzie z powrotem do mnie adnotacją w pełni sprawna i bede musial zapłacic 25 zł w sklepie ( a problem znowu pozostanie, bo jej nie naprawią)
co z tego, że przechodzi testy skoro zle nagrywa, sprawdzałem te wypalone płytki u innych i w efekcje albo równiez sie zawieszają albo wieszają całego windowsa, a zdarzyło sie tez czasami , u niektórych , (ale sporadycznie), ze zostału odczytane (ale nie wszystkie)
Wszystko w zaleznosci u kogo testowałem
odrazu mówie!! nie pojawia sie błąd kopiowania czy odczytu! poprostu najnormalniej w swiecie sobie nagrywa, wszystko niby ok a jak jąchce odczytac to na jakims procencie poprostu naped ucicha i nic sie nie dzieje, no chyba, że praacuje on wtedy z predkością odczytu ponizej 0,0001kb
ratujcie co mam zrobic! niby sprawny a nie..., nie pokazuje sie , żaden zły komunikat i to jest najgorsze.
wina na pewno lezy w nagrywaniu bo inne płyty odczytuje bez problemu!!
Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 02.05.2005 o godz. 19:53
|