Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2005, 10:08   #772
wojwar
Bywalec

Data rejestracji: 26.10.2004
wojwar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
Sorki za oskarżenia, ale bardzo się zraziłem do tych płytek.
No cóż ja mam niestety duuużo gorsze doświadczenia (opisałem w nowym temacie na forum) i nie polecam ich.
Aż się dziwię że takie wykresy Ci wychodzą.
Ja się w wykresomanię niwe bawię. Albo nośniki są dobre (palą się i czytają) albo nie.
Te niestety nie są dobre.
Ok - przeprosiny przyjęte.

Powiedz mi ... może faktyczine problem z doborem strategii ? u mnie Verbatimy zachowywały się podobnie jak u ciebie CopyMe... i twierdziłem, że winna temu jest płya, bo Verbatimy są do bani.

Na początku Verbatimy MCC002/MCC003 paliły się u mnie tak (oczywiście nie działały)... zresztą wszystko co było na MCC003 paliło się tak jak te nośniki:

po zmianie strategii zaczęły palić się tak:

a tak Verbatimy palą się teraz przy prędkości x8 (bios CS0K bez zmiany strategii dla MCC003):

Nośnik pozostał ten sam, lecz stopniowo strategi się polepszała... winne temu były nie płyty lecz właśnie osławiona strategia.

W tym wszystkim nie chodzi o "wykresomanię" ... ale jak przetestujesz nośnik po wypaleniu, to widzisz o co z nim chodzi. Jeśli coś jest nie tak, to widać na wykresie... po prostu można porównać jakość różnych nośników.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S-verbatim-plus-r-razy-4-palony-liteon-razy-4-bs41.jpg   LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S-verbatim-plus-r-razy-8-palony-liteon-razy-8.jpg   LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S-mcc-x8.jpg  
Dołączone obrazki
File Type: png Verbatim razy 8 MCC003 strategia Prodisc r03.png (91.3 KB, 742 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez wojwar : 28.04.2005 o godz. 11:01
wojwar jest offline