czy naprawde tylko tdk, verbatim i Tayo Yuden potrafia zrobic nosniki przyzwoitej klasy? mnie to juz zaczyna wkurzac bo nie wiem czy to moja SD-R5372 taka cienka (czy moze uszkodzona?) czy 90% plytek to shit. Nagrywam na tdk- nie ma problemu. Jak tylko wsadze jakiegos Sky ("MCC") czy inne badziewie to nagrywarka zwalnia juz przy zapisie (o odczycie w okolicach 2x nie wspomne - przy tdk mam 12x). To wyrzucanie pieniedzy w bloto (zwlaszcza ze tdk 8x box sa po 2,20 a syfy po 1,80). Niech ktos mnie oswieci. Chcialbym sie dowiedziec jak widza to posiadacze innych spawarek (w szczegolnosci benq1620 ktory podobno swietnie nagrywa).
Wiem szukajka nie gryzie ale temat o nosnikach ma 237 stron trzebaby dnia zeby go przejrzec...
Zerknalem jednak i widze posty w stylu :
"Nie wiem już co mam palić, jak i na czym, żeby mieć lepsze rezultaty "
no to teraz kupuje tdk only ...

verby troche drogie sa. Cos mi sie widzi ze technologia produkcji nosnikow DVD nie nadazyla w tym wypadku za ich popularnoscia.
update - moze to jednak nagrywarka mi nawala (albo jakas przewrazliwiona z tym zwalnianiem) bo wrzucilem sky do dvd-roma sony i czyta sie jak bajka. no moze prawie jak bajka ale dobilo przy koncu do ....16x !!! (naped ma dwa-trzy lata!)