Na wstępie zaznacze że na programowaniu się nie znam. W programiku chciałem zmienić tylko adres strony do jakiej się odnosił. Więc pierwsze podejrzałem go w notatniku. Pośród różnych krzaczków zauważyłem adres strony, więc dawaj, odrazu chciałem zmienić adres ale wałek, wystarczyło że zmieniła się data modyfikacji pliku i program już nie startował.
Jako że do uruchomienia owego programiku trzeba było mieć zainstalowany MS NET.Framework więc ściągnąłem MS NET.Framework w wersji SDK czyli wszystko co potrzebne do pisania programow wlasnie na tą platforme. Dzięki temu za pomocą jednego z narzędzi, program który miałem w jednym pliku *.exe przekompilowałem do plików *.il , *.resources i *.res
Szukajac rożnych informacji na googlach na temat Frameworka natchnałem się na strone gdzie było napisane że jest taki program jak SharpDevelop który ułatwia pisanie programów. Skojarzyło mi się że gdzieś widziałem już taką nazwę, przejrzałem jeszcze raz pod notatnikiem programik który chciałem edytować, i jest, była taka sama nazwa, było więc wiadomo że programik został napisany za pomocą wlaśnie tego programu. Ściągłem więc SharpDevelopera i zaczałem się bawić

Otworzyłem uzyskany wcześniej plik *.il i już można było wszystko zmieniać. Potem wszystko poskładałem w jeden plik *.exe i tyle.
Może zamieszałem troche

, no ale sam nie wiem już co jest co tymbardziej że na programowaniu raczej się nie znam.
Ogolnie to SharpDevelop to fajne narzędzie

hehe i nawet jest wersja PL