Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2005, 21:56   #9
karolkiewicz
NEC 3520 @ LD_3520_1U8

Data rejestracji: 09.02.2005
karolkiewicz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez robert8888
i nie znalazlem rozwiazania mego problemu, wiec może mi ktoś pomoże. Problem polega na tym. iż zgrywam sobie film który nagralem za pomoca kamery cyfrowej - zgranie następuję za pomoca firewall 1394 programem Windows Movie Maker. No i jest tak, iż 10 minut filmu zajmuje 2 GB pamięci. Czy jest moze jakiś darmowy inny program ktory potrafiłby zgrać film w cyfrowej jakości, ale tak aby zajmowało to mniej miejsca. No i żeby nagarać to Nerem do postaci DVD tak aby odtworzyć zgrany film na stacjonarnym odtwarzaczy DVD. Może miał ktoś taki problem i sobie jakoś poradził? Ludzie pomóżcie, bo rodzinka nie daje mi już spokoju i chce mieć filmy na płytkach aby je oglądać na stacjonarnym DVD. Pozdrawiam

On musi tyle zajmować. Zrób miejsce okoła 12 G na godzine, zdefragmentuj koniecznie ten dysk, Powyłaczaj wszystko (antywirysa, net, gadu, muła, kazie) zgraj tak jak robisz i ...
jest droga na skróty pod warunkiem że Twój stacjonarek czyta divx-y.
Zciągnij Dr. Divxa (drogi ale jak pogooglujesz to idzie kupić taniej ) załaduj ten filnik do niego ustaw birrat w okolicac niecałych 3000 (1-pass) i konwertuj. Jak skończy otrzymasz filmik (niecałe 1,5 GB z godziny) z dobrą jakością (dzięki małemu stopniowi kompresji). Ładuj to jako dysk (DVD) z danymi na płyte najlepiej wielosesyjną i cacy. W przyszłości zmieścisz jeszcze dwie kasety DV na tą samą płyte DVD.

Ja tak robię, jakość dobra, robota na skróty, a i rodzinie jak pokombinujesz z stopniem kompresji zmieścisz na 1 CD i na kompie sobie zobaczą chyba że to filmik dla dorosłych

Pozdrawiam
karolkiewicz jest offline