Dyskusja: Leaving Poland
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.04.2005, 22:02   #50
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez MariuszV
Nie nie i jeszcez raz NIE
W USA nawet jesli caly oddzial policji bedzie Ci stal pod domem nie moga przekroczyc progu bez Twojego pozwolenia lub nakazu sadowego, nie wiem skad bierzesz takie informacje ale jesli czegos nie wiesz na pewno to nie mac ludzon w glowie.
Co do arecztowania to tez nie moga Cie o tak sobie zamknac bo idziesz ulica, musisz byc o cos podejrzany.

Co do obrony wlasnej to jest obrona wlasne nie tak jak w polsce ze ktos Cie wejdzie do domu okrasc lub zabic Ty go postrzelisz i beedziesz za to sadzony.
Jelsi zlodziej wchodzi na Twoja posiadlosc to bedzei mial swiadomosc ze w swojej obrobie Ty go mozesz nawet zastrzelic.
tyle, że u nas nie zdarzają się masakry w szkołach...
acha, w przypadku uzasadnionego podejrzenia, gliny mogą wejść ci na chatę, bez nakazu.
tak samo mogą cię zamknąć na 48h (o ile dobrze pamiętam), jeśli istnieje tzw "podejrzenie".
wierz mi, mam do czynienia z policją w moim mieście i wiem, jak łatwo owe "podejrzenie" znaleźć.
może nie wiesz, ale od 11.09.2001 zmieniło się w tym kraju parę rzeczy... niestety na gorsze.

swoją drogą ciekawe... kraj posiadający najpotężniejszą armię i gospodarkę świata znalazł się niemal na krawędzi zapaści przez 2 wieże wtc...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post