Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.04.2005, 12:44   #27
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pozwolicie,że dołącze do tej dyskusji o jakości nośników DVD.
Kiedy zakupiłem sobie nagrywarkę (LiteOn 1633S) pierwsze płyty jakie paliłem to PLATINUM. Nie wiedziałem wtedy o żadnych testach, wystarczyło że płytka odtwarzała się w stacjonarce.
Zacząłem zaglądać na to forum i trochę czytać, potem testować nagrane płytki. Jako, że nagrywałem tylko na PLATIUM, nie miałem możliwości porównania z innymi nośnikami, choć same Platinki wypadały nieźle. Postanowiłem kupić kilka innych (Verbatim , TDK ). Po kilku przetestowanych płytkach stwierdziłem, że nagrywają się lepiej niż PLATINUM.
Myśle sobie, kupie większą partię Verbatim-ów, będzie na dłużej (50szt).
No i się zaczęło. Jak zobaczyłem wykresy z KProbe,to mi szczęka opadała. Dobrze wypalała się co 8 płytka. Zacząłem kombinawać z biosami, epromem, patchowaniem samych biosów. Po jednym z zabiegów padła mi nagrywarka, na szczęście dało się ją jakoś przywrócić do życia. Jakoś z czasem udało mi się pozbyć tych płytek i od tego czas kupuje tylko PLATINUM, testuje co jakiś czas nagraną płytkę i narazie nie mam zastrzeżeń.
Pradopodobnie była to jakaś felerna partia (tak myślę), ale nie mam ochoty już ryzykować.

Salem
Salem jest offline