Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.04.2005, 17:17   #9
rainy
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.04.2005
rainy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Luminat:
Jak by ci się to nie wydawało dziwne, ten rzeczywiście stary system bez problemu obługuje nagrywarki DVD. W momencie premiery Win2000 (luty 2000) nagrywarek DVD jeszcze nie było na rynku a w chwili pojawienia się WinXP (październik 2001) być może już były ale astronomicznie drogie i bardzo rzadko spotykane. Przepraszam z góry za ten wtręt, ale jak widać z tego wątku również użytkownicy nowszych Windowsów mogą mieć problem z multisesją.

Gm_ns
Ponieważ sam używam Win98SE, również jestem zainteresowany rozwiązaniem tego problemu. Przekopałem się przez masę stron i niestety nie znalazłem w pełni zadawalającego rozwiązania.
Mogę ci zaproponować rozwiązanie połowiczne:
Program IsoBuster pozwala zobaczyć kolejne sesje. Wczoraj zrobiłem test. Nagrałem pod Nero drugą sesję po czym zamknąłem krążek. Pod Total Commanderem jak i Eksploratorem widoczna była tylko pierwsza sesja. Natomiast IsoBuster pokazał drugą sesję, mogłem bez problemu skopiować pliki z krążka (Toshiba SD-R5372). Zrobiłem również test mojego napędu DVD (Toshiba SD-M1612)
ale ten nie pokazał drugiej sesji co jest nawet zrozumiałe bo kupiłem go pod koniec 2001.
Nie wiem czy cię to zadowoli ale innego sposobu nie znam.

Ostatnio zmieniany przez rainy : 29.04.2005 o godz. 17:23
rainy jest offline