Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.05.2005, 16:52   #1
misieq9
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.05.2005
misieq9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
The FilmMachine 1.5.0.7b i napisy

TFM w wersji 1.5.0.7b, dziala pieknie, dobrej jakosci divx wychodza swietnie z obrazem i dzwiekiem nie mam problemow (CCE 2.5). Schody zaczynaja sie przy dodawaniu napisow, w zwiazku z czym mam pare pytan (btw nie znam progsu z gorsza dokumentacja niz TFM):

1. Jesli divx jest w 23.976, to czy przy konwersji txt2srt przerabiac do 25 fps czy zajmie sie tym TFM?
2. Czy w tej wersji probowal juz ktos zrobis selektywne polskie podpisy? mimo defaultowego pokazywania napisow, w preview mi ich nie wyswietla
3. Czytalem na forum ze komus udaje sie zaladowac do TFM suby w txt? jak?
4. Szuakajac subow na necie wazne sa te w wersji micro dvd fps? Inne nie beda dobre?

Pytam poniewaz jeszcze ani razu z zadnym filmem nie udalo mi sie dograc dobrze zsynchronizowanych napisow. Ostatnie dwa dni walcze z Liga Niezwyklych Dzenetelmenow (przewalilem z 12 wersji napisow) i efekt jest taki ze preview CALOSCI w tfm za duzo nie pokaze bo gubi nawet dzwiek. Wycialem sobie 2-minutowy kawalek filmu, ale po zrobieniu vobow nadal podpisy sa zle wyswietlane, ale domyslam sie ze to z powodu odmiennych duration i final time napisow i filmu. Mozliwe ze po zvobowaniu calosci bedzie dobrze ale zal mi kolejnych 7 godzin zeby sie wnerwic po raz kolejny. Co sadzicie?

Ostatnio zmieniany przez misieq9 : 02.05.2005 o godz. 16:57
misieq9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online