Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.05.2005, 13:21   #636
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Grz3cHu
Niedawno kupilem tego LG 4163B (jakies 2tygodnie temu), caly czas bylem zadowolony dopoki nie przetestowalem kilku plyt nagranych na innej nagrywace, mianowicie na Liteonie 832S!!
Najpierw Verbatim - producent plyty to MCC01RG20 no wiec - transfer na LG to kpina 1x speed, a i odczytac tysh sie nie da jednego obrazu z plyty wyskakuje taki blad - "data error cyclic redundancy check" , pozostale kopiuja sie jak slimaki bo 1x predkosc!!! Na litku wszystko szybko i sprawnie sie kopiuje, zadnych bledow nie wykrywa, natomiast w LG w programie Nero CD DVD Speed w scandisk wykrywa bledy ktore nie daja sie odczytac!!!
Nastepnie Platinum - RitekG05 i to znowusz transfer ponizej 2x!! wzielem nastepna plyte platinum i wogole nie wykrylo co jest nagrane, tak jak czysta plyta!!! a litek czyta!!!!!!
Testowalem jeszcze inne plyty wypalone na litku byly to Princo,Esperanza oraz TDK - TYG01 ale na tych wszystko odczytalo z normalna predkoscia zaczynajaca sie od 4x konczac na 10x.
Testowalem szybkosc zgrywania, wlozylem Half Life 2 i zaznaczylem pliki do skopiowania. I najpierw wolno zgrywalo male pliki, pokazywalo nawet 40 minut nawet do 60minut dochodzilo - zauwazylem ze ma problemy z kopiowaniem malych plikow zarowno z CD jak i DVD!!! Porazka A na koniec wyskoczyl blad po 4 kreskach ten sam co wyzej juz pisalem czyli "data error cyclic redundancy check" natomiast litek nie mial tych problemow czy male czy nie male pliki zgrywaly sie jak trzeba! a i byla to plyta TDK - TTG01
Jeszcze potestuje te plyty u qmpla na NEC'u, jesli odczyta tzn ze LG to qpa jesli chodzi o odczyt, bo zapis ma b.dobry jak narazie nie mialem problemow z paleniem, ale na verbatimkach tylko jade Litek odczytuje plyty swoje i nagrane na LG i to jest wielka zaleta tej wypalary!!!
Wypowiedzcie sie jeszcze Wy, czy mieliscie takie problemy z odczytem, najlepiej sprawdzcie pare plyt np od qmpla m.in platinum - bo te sie czytaja najgorzej!!

Przypomne ze bios mam A104, na A102 nie sprawdzalem bo od razu wgralem najnowszy, a i plytki ktore testowalem to byly same minusy DVD-R !!!!!!!
Pozdrawiam
Ja mam tą nagrywarkę ponad miesiąc i żadnych problemów z nią nie mam , nagrywałem już wszystkie płyty oprócz DVD+RL oraz DVD-RAM bo takich nie posiadam: DVD-RW(wieloktrotnie formatowana), DVD+R,DVD-R, CD-RW, CD-R, z odczytem płyt jak i transferami też żadnych problemów, platinum, memorex, datex, verbatim,tdk, esperanza itd-- płyty wymienione są właśnie od kumpli, jedną z nagrywarek dvd była napewno liteon (jaki model?? nie wiem).
Także albo trafiłeś na wadliwy sprzęt, albo coś nie tak z twoją konfiguracją, programami, sterownikami, zle wgranym biosem itp

Pozdrowiam