witam
taki mały problem mam... problem czy nie problem, jest to jednak dość uciążliwa [dla mnie] przypadłość sprzętu i nie wiem co dalej z tym
czynić
tytułem wstępu - szukałem na Szukaju, ale

znalazłem jedynie:
klik1 klik2 klik3 klik4 żaden z tych tematów nie zbliża się do mojego "problemiku"
otóż - zaposiadam sobie palnik LiteOn'a - tak jak w temacie - SOHW-1653S ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony, nie narzekam, fajnie pali, fajnie czyta, fajnie wygląda... ogólnie jest miły i przyjemny, jednakże pojawia się czasami [rzadko ale jednak] pewien malutki zgrzycik
bywa tak, że po włożeniu płyty do napędu palnik jakby nie mógł "zatrybić", tzn. wydaje dźwięki takie

"trzaskopodobne" - rozpędza płytę i nagle "trzask" [taki cichutki] i znowu rozpędza i znowu trzask i tak kilkakrotnie
nie ma to większego znaczenia, poza tym, że przy np. oglądaniu DivXa z takiej "źle włożonej" płytki co kilka minut film się przycina - co jest strasznie denerwujące
ciekawostką jest to, że po wysunięciu tacki i zasunięciu jej na nowo czyta dalej płytkę bez żadnego problemu
drugą ciekawostką jest fakt, że poprzednio miałem napęd CD [zwykły czytnik] również Litka [nie pamiętam modelu] i zachowywał się podobnie, tzn. miał tendencję do "przycinania" płyt - problem znikał po powtórnym włożeniu tej samej płytki
no i co? czy jest to w takim razie wada fabryczna Litków? czy może jakiś feler tych moich konkretnych egzemplarzy? czy powinienem reklamować palnik [póki jeszcze na gwarancji]? czy może raczej odpuścić sobie, bo to norma? bardzo bym był wdzięczny za odpowiedzi, szczególnie posiadaczy tego sprzętu
pozdrawiam wszystkich