czas najwyższy póki mam okazję zmienić komputer. Mój Celeron 566 już dawno powinien odejść na emeryturę mimo to, że nie mam z nim problemów, ale niestety wydajność

.
Chcę wydać ok. 1500 zł (niewiele ponad w zależności od konfigu)
Nie wiem co aktualnie jest "dobre" więc kierowałem się zdaiem znajomego, który polecił mi abym kupił sobie taki zestaw (potrzebuje: obudowe z zasilaczem, procek, płyta główna, karta graf., HDD, wentylator na procek/dodatkowy w obudowie, pamięć RAM):
-Procesor AMD Athlon 64 2800+
-Wentylator Zalman CNPS 7000B-ALCU (może niepotrzebnie taki?)
-Płyta główna Asus K8V SE Deluxe
-Pamięć RAM Kingston 512 MB PC400 CL3
-Dysk twardy Samsung SpinPoint 80 GB SP0812N (7200, 8MB cache) ATA/133 (tu raczej -nie mam wątpliwości, że będzie to Samsung
)
-Karta graficzna Asus Radeon 9550 128MB /128bit/ TV-out DVI-out
-obudowa z zasilaczem 
i co myślicie?
zasadniczo nie potrzebuje rakiety do gier bo nigdy nie byłem typowym graczem, ale chce mieć mimo to wydajną maszynę niekoniecznie najszybszą, ale abym nie popełnił błędu np. przy wyborze karty graficznej. być może nie wiele musze dodać kasy, aby kupić coś wydajniejszego?
Chcę aby to wszytko było stabilne, jak widać procek nie jest najszybszy, ale za to płyta główna dobra która zapewni mi chyba stabilność itp.
Obudowa? Z dobrą wentylacją, dobrym zasilaczem (350 W?) dobrym wiatrakiem no i milo by bylo jakby ona jeszcze wygladala dobrze

dam ok.200-300 zł może nawet.
Zastanawiam się jeszcze nad
panelem pokazującym temp. i obroty wiatraków w budzie z możliwością sterowania. Co o tym myślicie, moze jakieś sugestie, konkretne modele? Wiem, że to najczęściej jest postrzegane jako zbędny bajer, ale mi się po prostu podoba i tyle
Chłopaki!

wiem że tego typu temat często występuje na forum, ale...

ja podałem jasno chyba co mnie inetresuje, a z racji, że nie jestem na bieżąco pytam Was o porade. Chcę kupić coś z czego bede zadowolony, a często przy różnych zakupach kierowałem się Waszym zdaniem i wychodziło mi to raczej

na dobre.
Pozdrawiam i thx.