Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.05.2005, 11:38   #9
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez luc.ek
Zainstalowałem stery tak, jak poradziłeś (v5.10 bez IDE SW) i nagrałem kolejną płytkę. Wypaliła się dobrze, a KProbe wykrywa mi napędy fizyczne na sterowniku ASPI (a nie jak dotychczas tylko na SPTI). Co do bufora to nie zauważyłem większej różnicy - przez pierwsze 20% nagrywania jest stały, ale później zaczyna się wahać. Cały czas chodzi o nagrywanie dużych plików o rozmiarach ~700MB, więc może przyczyna leży w bałaganie na dysku (na partycjach z danymi pozostawało po 300MB, na systemowej 2.5GB), i (lub) fragmentacji plików, ewentualnie takiej a nie innej konfiguracji napędów (primary/secondary, master/slave... taśmy raczej nie wchodzą w grę - wymieniłem na 80-żyłowe).Jak myślicie?
Czyli część problemów się rozwiązała

Na pozostałe proponuję zwolnić trochę miejsca na dysku

Defragmentacja + zwrócenie uwagi czy w tle podczas nagrywania nie chodzą i nie brużdżą jakieś rezydenty

Poza tym możesz spróbować zamienić nagrywarki na taśmie IDE

Różnie bywa