Dyskusja: Dlaczego Linux?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.05.2005, 15:56   #57
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Tak ale to nie to samo...
Gdyby rynek opanowała Amiga, wszystko byłoby pisane głównie pod nią...gry/programy/itd... A tak co...wykrwawie sie na nią i co dalej...
nie sądzę aby znalezienie programów do pracy było specjalnie trudne, w końcu instalując linux-a korzysta się z softu napisanego dla niego (możliwe, że czasem będzie potrzebna jedynie odpowiednia kompilacja kodów źródłowych), jeśli się mylę to proszę o poprawkę

można też emulować programy Mac-a i Amigi

nie zaprzeczam jednak, że te komputery będą wymagać nieco więcej zachodu (przynajmniej na początku użytkowania) niż pecety, których wszędzie pełno i każdy wie co i jak

jednak potem jak już wszystko będzie działać tak jak chcemy to satysfakcja z użytkowania maszyny będzie wielka

do tego mam raczej pewność, że ktoś kto kupuje coś takiego ma także peceta, więc w razie potrzeby korzysta z niego

Cytat:
Napisany przez Patrix
A ja ciągle mówię sobie, że naprawie kiedyś moją A500.
Całe pudło dyskietek a amisia w idealnym stanie, tylko coś grafika nawaliła - z tego co sie dowiedziałem usterkę da się naprawić za 50zł Ale nie bede dawał jej w obce łapy
a ja mam nadal A500 i to sprawną hehehe ... , nie odpalam jej jednak ze względu na lenistwo, wolę zapuścić WinUAE kiedy mam chęć cofnąć się do starych czasów