Cytat:
Napisany przez Sznaps_
powiedzcie co lesze
LITEON SOHW-1693S czy NEC ND-3520A
litek nagrywa plyty DL z pred. x8 a nec x4
sa w identycznej cenie u mnie w sklepie 215zl
co polacacie
|
NEC z tego wyboru i tylko on.( chociaż polecałbym Benq [seria 3520 wyszła NEC'owi średnio (gorzej niż 3500) choć i tak lepiej niż wszystkie modele Litka dostępne na rynku]) Dobre nagrywarki DVD LiteOn'a skończyły się na modelu 832. Ale jeśli Cię tak nęci DL x 8 to weź Litka i dołącz do dziesiątek niezadowolonych...aaa moj Litek nagrał ale nie chce czytac własnych płytek, aaa mój Litek nie nagrywa tanich nośników- to zmień firmware. Nec nagra Ci byle śmieciową płytę z firmware z jakim przyniesieś ze sklepu. Z pewnością problem DLx4 u NEC'a rozwiąże firmware,ale rób jak chcesz. Ja polecam NEC'a...jest po prostu znacznie mniej awaryjny.... .
Co do postu sextora o nagrywarce Plextora w dalszej części dyskusji podzielam zdanie Vizzarda. Są już 2 tematy co do awaryjności Plexa. Wydawanie tak pokaźnej kwoty za którą można mieć prawie 2 x Benq mija się z celem. Nie masz praktycznie nic lepiej poza image marki( image, które zresztą mocno straciło w ostatnich miesiącach). Weź Benq i jakiś dvd-rom Litka lub Toshiby czy też Asus'a .