Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.05.2005, 01:27   #14
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez bOObi
(...) Pierwsza sprawa ktora mnie dosc bardzo zdenerwowala delikatnie mowiac jest ten caly pomnik koalicjantow... Dlaczego tam nie ma POLSKIEGO ZOLNIERZA, przeciez to my zostalismy pierwsi napadnieci przez Niemcow(...)
prawdopodobnie dlatego, że my także "wypięliśmy" się na rosjan. My w obchodach zakończenia/wygrania wojny obecnie nie wspominamy o znaczącej roli rosji w wygraniu tej wojny, "wyzwoleniu" naszego kraju... Rosjanie w tej chwili świętują swoje i tylko swoje zwycięstwo w II wś i nikt temu nie może zaprzeczyć. To oni wygrali tą wojnę!
Cytat:
Napisany przez bOObi
przeciez nasza armia byla 4 co do wielkosci wystawionych w wojnie, przeciez to my walczylismy na wszystkich frontach na wszystkich kontynentach.
Ich armia była numerem jeden - dlaczego mieli wspominać o amii numer 4 Pozatym jak napisałem wyżej świętują swoje zwycięstwo, a nie nasz wkład w ich zwycięstwo... Wspomnieli grzecznie o walczącej koalicji europejskiej (ogólnie) do której pewnie nas zaliczyli i to wszystko.
Cytat:
Napisany przez bOObi
Kolejna sprawa jest to, ze Rosja ramy czasowe wojny okreslila na 1941-1945, a co do ch*** z atakiem na NAS ktory mial miejsce 01.09.1939. Nastepna rzecz ktora mnie poruszyla to uhonorowanie gen. Jaruzelskiego, zagorzalego komunisty i pionka komunistycznego aparatu rosyjskiego. No ale jak wiadomo bylismy pod okupacja rosyjska, za ta cala Żelazna KURTNA ktora oddzielala nas od reszty swiata i dajaca nam statut panstwa satelickiego. Jednak na wschodzie nie ma takiego slowa jak okupacja, czypolski czy to pnastw baltyckich i innych, ale mowi sie o wielkim wyzwoleniu, uratowaniu wielu narodow.
1941 to wypowiedzenie wojny rosjanom przez niemców...
Co do jaruzelskiego to rosjanie tesknią za "starymi dobrymi czasami". Jak to powiedział ostanio putin, że "rozpad zsrr i europy socjalistycznej była największą tragedią XX wieku" - czy jakoś tak...
A co do okupacji rosyjskiej... w tej chwili można sobie tylko pogdybać - co było gdyby nie rosja i niemcy wygrałyby IIwś ??
Ano miało byc tak, że niemcy mieli bardzo dokładne plany co do całej europy i "zagospodarowania słowiańskim zasobem ludzkim".m.in. Mieli plany budowy setek miast, w których słowianie pracowaliby niewolniczo, podczas gdy niemcy nie mieli się tknąć żadnej pracy przez ~40 lat świętując przez ten czas (40 LAT!) zwycięstwo III rzeszy - to tak w ogólnym skrócie.
Poza tym w jałcie nasi sprzymierzeńcy "sprzedali nas za paczke fajek", także pretensje o "rosyjską okupacje" można kierować pod kilka adresów.
Cytat:
Napisany przez bOObi
Tylko jak to powiedzieli w telewizji (ciach)
no i już mi się niechce - może jutro coś jeszcze napiszę

ps.
Cytat:
Napisany przez bOObi
To nie byly obhody zakonczenia II wojny swiatowej, a zwyciestwa w niej Zwiazku radzieckiego.
jak najbardziej