Cytat:
|
Napisany przez silent22
nie no wezme idea mix bo wszyscy znajomi maja idee, a pozatym Epol gdybym nie musial brac fona to bym wzial na karte ale mojej zonie zepsuł sie telefon i jestem zmuszony wziasc mixa i tak i tak wydaje co miesiac 50 pln na karty wiec wole wziasc mixa z umowa niz kupic uzywany telefon z allegro (wiadomo mozna trafic okazje ale co nowy to nowy)
Musze tylko zone przekonac do idea mix50 i Siemens cx65 jest moj
Pozdrawiam
|
Rozumiem Twoje rozumowanie

Tez tak kiedys myslalem. Niech bedzie opisze to raz jeszcze - na swoim przykladzie
W marcu tego roku podpisywalem po rak kolejny umowe z IDEA z tytulu Propozycja. Wzialem sobie Jedna Idee 25 (25zl, przejscie bylo darmowe) na 12 miesiecy. Do tego dostalem rowniez na 12 miesiecy takie pakiety:
1) 20zl na SMS/MMS po IDEI, SMS 10gr, a MMS 20gr
2) 20zl na rozmowy po IDEI, 1 minuta 40gr
Te 25zl co place w abonamencie tez mam do wykozystania na wszystko co sobie dusza zapragnie
Reasumujac placisz co miesiac 25zl, a wykozystujesz 65zl, czyli rocznie masz 780zl za jedyne 300zl

A za rok znow sobie podpisuje umowe na podobnych warunkach, a Ty sie meczysz
W wypadku gdy podpiszesz umowe z telefonem placic 50zl na miesiac przez 24 miesiece, czyli 1200zl. Do tego dochodzi koszt telefonu - nie wiem jaki jest, ale przyjmnijmy srednio 100-200zl za CX65.
Za ten telefon nowy w komisie dostaniesz ~400zl jesli chcialbys go sprzedac.
Producent na CX65 daje 24 miesieace gwarancji, wiec kup w jakims porzadnym komisie lub na allegro pelny komplet, uzywke 3-4 miesieczna z gwarancja i tez masz fon jak nowy.
Uwierz mi - czesciej sprzedaje sie uzywki kilku miesieczne cx niz nowki, a roznica w cenie dla klienta jest jakies 100zl.