Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.05.2005, 13:53   #27
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
a obudowa Modecom razem z zasilaczem? Co sądzicie? podobno nie takie złe.
A HDD jak nie Samsung? Co teraz jest uważane za "dobre" ja kieruje się tym że mam Samsunga 5 lat i działa rewelacyjnie - cicho, zero problemów z odczytem.

takie mi sie Modecomy widzą!
Witam !
Co do HDD - jak pisałem - moja opinia o HDD Samsunga opiera się głównie na tym, że część sklepów przestała nimi handlować i ogólnie źle się o nich mówi.
A jak wiadomo ważne są też opinie użytkownika.
Bo np. ja mam ponad pięcioletniego WD i na razie mi działa - więc mogę mieć niby dobrą opinię - ale jak to jest z nowymi modelami to też nie wiadomo.
A Seagate ? Złożony problem. Dyski popularne, spotkałem bardzo dobre opinie, ostanio wprowadzono 5 lat gwarancji. To wszystko plusy.
Ale np. mojemu koledze parę lat temu padł taki 10 GB po półtora roku - na szczęście jeszcze na gwarancji.
I mój Wuja ma podobny też 10 GB - i ostatnio pojawiły się na nim BadSector.
Ale może nowe Seagate są lepsze ?
Więc jak widać, trudno jednoznacznie polecić konkretną firmę - szczególnie, że mamy tutaj do czynienia z zupełnie innymi - nowszymi modelami.
Ja bym chyba mimo wszystko brał Seagate - ze względu na 5 letnią gwarancję i dość niską (obecnie) awaryjność. Nie pamiętam już kiedy, ale jakiś czas temu był wykaz awaryjności dysków - chyba w Enterze - radzę poszukać czegoś na ten temat w sieci.
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post