benq 1620
Witam wszystkich
W pierwszym momencie gdy zobaczyłem ilość postów to się wystraszyłem.
Przebrnąłem przez 1/3 i straciłem werwę. Mam parę pytań. Wiem że gdzieś pomiędzy tymi postami to siedzi ale przy moim modemowym łączu więcej stracę na rachunki za telefon niż za nową nagrywarkę. Właśnie się przesiadłem z Liteona na Benq 1620 i jestem zawiedziony bo na Verbatimach x8 mogę nagrać płytę x 12 ale mój stacjonarny DVD LG nie chce tego czytać. Na biosie który dostałem wraz z nagrywarką B7T9 - TDK x8 nagrywały się dobrze i DVD je czytał myślałem że jak wgram najnowszy bios B7V9 ( który wgrałem) będzie lepiej, ale okazało się, że nie jest lepiej ale mówią prosto jest fatalnie, powiedział bym tragicznie. Nagrywam na minusach bo mój DVD tylko takie akceptuje i sytuacja obecnie nie jest ciekawa.
Czy mogę wgrać starszy bios bez problemu?
Czy mogę wgrać do nagrywarki B7V9(retia) bios G7V9 (bulk) lub wersję pro, może przy wgrywaniu wersji pro trzeba coś dodatkowo modyfikować?
Czym się różni B7V9 od B7V9RPC1 (blokada regionu?)?
Czy można w biosie dla benq zmieniać strategię zapisu (jeśli tak gdzie można na ten temat poczytać)?
Tyle naczytałem się o zaletach Benq, jak na razie jestem zawiedziony, większość testów jest przeprowadzona na DVD+R co z DVD-R.
|