Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.05.2005, 03:10   #39
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
już chyba tak zostanie:

-Procesor AMD Athlon 64 2800+ BOX
-Płyta główna Asus K8V SE Deluxe
-Pamięć RAM Kingston 512 MB PC400 CL3
-Dysk twardy Samsung SpinPoint 80 GB SP0812N (7200, 8MB cache) SATA 150
-Karta graficzna Gigabyte Radeon 9550 128MB /128bit/ TV-out DVI-out
-obudowa Modecom Rainbow 350 W silver/black
-taśmy jesli beda potrzebne bo ogolnie bede mial 2 HDD i 2 CDROM'y
-chyba wszystko

max 1700 zł

Drogi ZIOMKU i ja szepne kilka slowek bo widze ze zakup sie szykuje konkretny a zawsze przed takim dobrze miec jak najwiecej opini z roznych zrodel a wiec :
Po 1. MoBo napewno bym zmienil na model Asus K8N-E Deluxe NForce3-250Gb S.754 (25zl roznicy) a mysle ze lepiej miec mobo na chipsecie nforc3 niz via800. Plyta bardzo fajnie wyposazona i z duzymi mozliwosciami. Tasiemki dostaniesz dwie wiec nie bedziesz musial dokupywac Chodz sam sie do niej zrazilem przez tam jeden mankament ktory raczej ciebie nie dotyczy ;> wiec jesli chcesz zostac przy ASUSIE to bardziej polecam ten modelik. Jesli nie ASUS to MSI K8N Neo Platinum- u mnie jak kazda poprzednia MSI swietnie sie sprawuje i zadnych problemow z nia i tez o duzych mozliwosciach.

Po 2. Pamiec OKI tez zostal bym przy tym no chyba ze masz pieniazki to 2x512 Kingston or TwinMos or OCZ lecz one trochu drogawe

Po 3. HDD Wiem ze firme ci nie zmienie bo ja lubisz i moze to dobrze bo tak jak napisal jeden z ziomkow trudno obecnie jednego faworyta tu wskazac. Zastanow sie nad 120GB... Im sie ma lepszy sprzet tym rzeczy naniego sie wsadza co wiecej zajmuja i ani sie obejrzysz i bedzie full Mysle ze duzej tu roznicy nie bedzie w cenie a jednak te 40gb wiecej mysle ze sie przyda. Osobiscie polecam SEGATE z technologia NCQ....

Po 4. Grafika. Zawsze bylem zwolennikiem GF wiec polecal bym cos jak FX 5500 i wyzej. No ale to co wybrales tez bedzie GIT wiec moze zostac

Po 5. TOWER+Zasilka. Jesli chodzi o obudowe to ja swoja wybieralem zeby miala ladnusi wyglad i kolorami pasowala do reszty Aha no i zeby miala USB z przodu bardzo sie to przydaje zwroc na to uwage ! No tak jak pisales podobaj ci sie te wskazniki inne no jesli znajdziesz cos z nimi taniego to czemu nie chodz dla mnie to zbedne... Jesli chodzi o zasilacz napewno trzeba jakis dobry. Chodz wszyscy narzekaja na CODEGEN to ja nie moge zlego slowa powiedziec gdyz mam od ponad roku Codegena 350W i juz trzeci zestaw na nim obecnie : MSI K8N NEO Platinum+ Sempron 2600 S754+GF FX 5700+2x512MB 400Mhz Kingston+2x160Gb 8MB Segate+Pioneer 108+ LG 8520B+HP 1215 i wszystko smiga bez przerwy swietnie wiec nie moge zlego slowa powiedziec o tym zasilaczu wiec polecam rowniez....

Mam nadzieje ze w jakism stopniu pomoglem ci w dokonaniu finalnej decyzji i bedziesz zadowolony z twego nowego PC. Bedzie GODNY !!! Daj znac jak juz maszynka bedzie chulac na pelnych obrotach

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post