Cytat:
Napisany przez Macek13
Witam wszystkich
[...] bo na Verbatimach x8 mogę nagrać płytę x 12 ale mój stacjonarny DVD LG nie chce tego czytać [...]
|
Verbatimy -R dziwnie nagrywa nasz BenQ, swego czasu podawalem testy bo bylem zdziwiony czemu sie tak dzieje - to przypadlosc tego napedu (w sensie Verbatimy -R na MCC). Dodatkowo jesli twoj stacjonarny DVD ma problemy z plytkami palonymi x12, to pal nizsza predkoscia, nawet x4 - nie zawsze trzeba palic max predkoscia.
Cytat:
Napisany przez Macek13
Na biosie który dostałem wraz z nagrywarką B7T9 - TDK x8 nagrywały się dobrze i DVD je czytał myślałem że jak wgram najnowszy bios B7V9 ( który wgrałem) będzie lepiej, ale okazało się, że nie jest lepiej ale mówią prosto jest fatalnie, powiedział bym tragicznie. Nagrywam na minusach bo mój DVD tylko takie akceptuje i sytuacja obecnie nie jest ciekawa.
|
Nagrywalem juz na TDK x8 -R i nie mialem tragedii - moze zapodaj jakies testy tych plytek, porownanie z obu wersji BIOSow?
Cytat:
Napisany przez Macek13
Czy mogę wgrać starszy bios bez problemu?
|
Tak, bez problemu. Aktualnie toczy sie dysputa czy czasem BIOS B7U9 nie byl lepszy niz jego nastepca - przewertuj ostatnie kilka stron (tylko kilka).
Cytat:
Napisany przez Macek13
Czym się różni B7V9 od B7V9RPC1 (blokada regionu?)?
|
RPC1 - sciagnieta blokada regionalna DVD.
Cytat:
Napisany przez Macek13
Tyle naczytałem się o zaletach Benq, jak na razie jestem zawiedziony, większość testów jest przeprowadzona na DVD+R co z DVD-R.
|
Potestuj troche plytek ktore sam wypaliles - to przeciez nie zajmie ci za wiele czasu a da jakies wyniki. Nawet dobrze palona plytka potrafi przycinac w kiepskim czytniku (a byc moze takim jest to stacjonarne DVD od LG).
uff .. pozdrawiam, moze to Ci pomoze
ps: 2 pytania pominalem celowo - nie znam sie to nie bede opisywal.