Kończymy temat !
Witam !
Dyskusja prawie już wygasła (i to chyba dobrze), jednak na koniec postanowiłem dodać kilka słów, do których niestety sprowokowały mnie najświeższe wydarzenia. Otóż jak wiadomo prezydent Putin odmówił (tzn. z tego co słyszałem, w ogóle nie odpowiedział na zaproszenie), przyjazdu do Polski na szczyt Rady Europy. Co niestety może świadczyć o tym, że całe te jego zachowania w związku z obchodami rocznicy w Moskwie, mają swój dalszy ciąg ***8211; i niestety nie wygląda to zbyt optymistycznie. To przykre i niepokojące.
Na dodatek rosyjski MSZ, krytykuje np. reklamówkę wyborczą Kaczyńskiego. I to, że krytykują ***8211; to niby OK ***8211; każdy ma prawo. Ale gdyby tak polskie MSZ reagowało na każde oszczerstwo Rosji pod adresem Polski (a według mnie powinno) ***8211; to by dopiero się działo !
I jeszcze słowo o prezydencie USA. Z całym szacunkiem dla Busha i narodu USA ***8211; bo taki szacunek ogólnie mam, i nawet uwzględniając tzw. poprawność polityczną, to przestaje mi się trochę podobać, aż taka wybiórczość Busha. To po prostu podlizywanie się wszystkim ***8211; można by rzecz ***8211; tu małego całuska krajom bałtyckim, tu jedno zdanie prawdy, a następnego dnia już wielkiego buziaka Putinowi, a później na osłodę buzi Gruzji ! A po powrocie do USA, już tylko pamiętamy o wielkiej przyjaźni z Rosją !
Przepraszam za takie porównania ***8211; ale tak mi to ***8211; oczywiście w sposób satyryczny ***8211; wygląda. I jest to niestety przykre.
I to tyle tej smutnej dyskusji ***8211; czas wrócić do codziennego życia, które co prawda też wesołe nie jest, ale przeżyć się jakoś da.
Pozdrawiam wszystkich
ro29
|