Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.08.2002, 08:43   #77
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli tak jak myslalem - nie ma przeciwskazan przed braniem Neo+. Do tego nie ma rowniez jakis nie znanych wad ktore moglby by byc argumentem by nie podpisac umowy.

Cytat:
Dominika napisa***322;(a)
Ja płacę 42 zł miesięcznie. Nie mam zadnych limitów, a transfer 200 kb/s nie robi na mnie wrażenia - u nas to nic nadzwyczajnego, nawet w godzinach szczytu. Nie muszę się też rozłączać, nawet raz na miesiąc.
jakbys przeczytala dokladnie co napisal Sid i ja to bys wiedziala, ze u nas nie ma mozliwosci zrobienia sieci blokowej czy jak tam zwali.
Ja mieszkam w domu wolno stojacym oddalonym min. 300 m od innych domow. Sasiedzi z domow obok chca sieci ale za 40 zl mieisecznie i nie wiecej niz 100 instalacji. Jak zapewne wiesz to nie wykonalne. Bo przeciez nie kupie swiatlowodu i nie pociagne do domow obok - gdzie zezwolenia na kopanie kabli bo na przewieszki to chyba troszke za daleko ....

Bardzo sie ciesze, ze masz net za 42 zl i masz transfery po 200kb
Jednak nie kazdy jest w takiej sytuacji jak TY. Wiec Neo jest dobrym wyjsciem.

Cytat:
A wiesz, że nim powstał pomysł sieci, chciałam założyć sobie Neo albo SDI. Tylko że tepsa miała mnie głęboko w d...e !
Najpierw dwa lata temu powiedzieli mi że na moja centrale przypada ok. 120 portów SDI i wszystkie są zajęte. Dodam tylko że mieszkam w mieście wojewódzkim, gdzie nie powinno (wg tepsy) być takich problemów. Zapytałam kiedy będą jakieś nowe,wolne. - powiedzieli że jak ktoś przestanie płacić rachunki i mu odetną to zwolni się miejsce i może mi dadzą... Potem chciałam Neo. I co ? I nic. W biurze obsługi klienta babka zapytała mnie po co mi to ?! Napisałam więc oficjalne pismo. Odpowiedzieli szybko i krótko - struktura łączy i stan techniczny centrali nie pozwalają na uruchomienie w/w usługi. Obiecali też, że jak tylko to się zmieni powiadomią mnie. Do dzisiaj się nie odezwali. I całe szczęście bo teraz to ja mam ich gdzieś !
bywa i tak, ale piszesz, ze to bylo 2 lata temu
Teraz np w Katowiach w wiekszosci przypadkow Neo montuja od reki
ja czekalem jeszcze nieco ponad miesiac - skladalem wniosek w czasie promocji. Natomiast znajomy skladal juz po promocji czyli instalacja kosztowala 800 zl i zalozyli mu za tydzien.

Nie bronie TPSA ale mam dom w gorach i rowniez chce tam telefon. Wyobraz sobie, ze zlozylem podanie i dzownili z pytaniem kiedy mozemy sie umowic na podpisanie umowy i instalacje. Trwalo to mniej niz miesiac ...

Cytat:
Zresztą o tepsie moglabym tu pisać dużo więcej ale szkoda czasu.
a moze cos napiszesz o Billu ?

[/B][/QUOTE]
Nie mam nic do ciebie, ale do tepsy mnie nie przekonasz. Pewnie są osoby dobrze obsłużone, zadowolone z usług naszego monopolisty, ale ja do nich nie należe. [/B][/QUOTE]

widac niestety masz pecha
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post