Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2005, 10:05   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Angry Coś blokuje mi internet na nowym kompie :( ale co przeoczyłem?

witam!
pisze wlasnie do Was ze starego komputera, nowy stoi obok odpalony też zresztą.

Mam problem podstawowy! nie mam internetu! nie moge sie połączyć mimo, że połączenie sieciowe jest i przyjmuje i wysyła pakiety.
przypominam płyta główna Asus K8V SE Deluxe z zintegrowaną kartą sieciową.
Łącze się z netem przez kablówke przez wolnostojący modem Motoroli.
Kiedy instalowałem XP modem miałem wyłączony, więc nie konfigurowałem podczas ostatnich etapów instalacji sieci.
Zastanawia mnie pare rzeczy, a może to normalne...
w połączeniach sieciowych mam dwie ikonki: Połączenie lokalne 2 (Marvell Yukon.....) i Połączenie 1394. Tylko to pierwsze połączenie odbiera i wysyła pakiety.
Następną zastanawiającą oznaką są wyskakujące czasem usuługi posłaniec z informacjami, żeby wejść na www bla bla bla. Czyli jakby mógł wtargnąć już jakiś syf i komputer pobrał coś z internetu, ale na strone www nie wejde, antywira nie zupdatuje, a firewall nie jest zarejestrowany.

Proszę Was o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało, a mam przecież nowy komputer z którego głównie bede korzystał z internetu, stary komp oddaje niedługo. Być może to kwestia jakiś ustawień w systemie. XP dawno nie miałem, a w win 2003 nie było problemów z internetem, pozatym mam nowy komputer który inaczej się konfiguruje również pod internet, a ja nie wiem może jak.
Wszelkie sugestie mile widziane i zostaną sprawdzone.
Pozdrawiam!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online