witam!
pisze wlasnie do Was ze starego komputera, nowy stoi obok odpalony też zresztą.
Mam problem podstawowy! nie mam internetu! nie moge sie połączyć mimo, że połączenie sieciowe jest i przyjmuje i wysyła pakiety.
przypominam płyta główna Asus K8V SE Deluxe z zintegrowaną kartą sieciową.
Łącze się z netem przez kablówke przez wolnostojący modem Motoroli.
Kiedy instalowałem XP modem miałem wyłączony, więc nie konfigurowałem podczas ostatnich etapów instalacji sieci.
Zastanawia mnie pare rzeczy, a może to normalne...
w połączeniach sieciowych mam dwie ikonki: Połączenie lokalne 2 (Marvell Yukon.....) i Połączenie 1394. Tylko to pierwsze połączenie odbiera i wysyła pakiety.
Następną zastanawiającą oznaką są wyskakujące czasem usuługi posłaniec z informacjami, żeby wejść na www bla bla bla. Czyli jakby mógł wtargnąć już jakiś syf i komputer pobrał coś z internetu, ale na strone www nie wejde, antywira nie zupdatuje, a firewall nie jest zarejestrowany.
Proszę Was o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało, a mam przecież nowy komputer z którego głównie bede korzystał z internetu, stary komp oddaje niedługo. Być może to kwestia jakiś ustawień w systemie. XP dawno nie miałem, a w win 2003 nie było problemów z internetem, pozatym mam nowy komputer który inaczej się konfiguruje również pod internet, a ja nie wiem może jak.
Wszelkie sugestie mile widziane i zostaną sprawdzone.

Pozdrawiam!