Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.05.2005, 19:47   #10
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wierog
Może i ja się skuszę na Ediusa ?Jestem b.zadowolony z Procodera i nie experymentuję z innymi koderami(a edius to ta sama "stajnia"),ale montaż kusi....A prostota obsługi?
Możesz porównać swoje doświadczenie z Premiere ? Mam ediusa ale interface trochę mnie zniechęcił.
A co do nowej drogi ...moja to 20 lat ,więc w tym przypadku to taaaaka nowa !!!
no, faktycznie, 2 lata to nic w porownaniu z 20, ale przed Toba jeszcze kilkadziesiat nastepnych

prostota oblugi w ediusie - podobny nieco do premiera, ale generalnie warto korzystac ze skrotow klawiszowych oraz menu kontekstowego (prawy klawisz myszy), bo buttonow w menu nie jest zbyt wiele

co do szybkosci - przy premiere 1.5 na sprzecie athlon 2200 czy sempron 2600 edius wydaje sie byc 2x szybszy przy przesuwaniu kursora po timeline, nie mieli non stop dyskiem
wiecej mozna nalozyc na siebie efektow niz w premierze i ogladac podglad zmian w czasie rzeczywistym
lepiej tez wyglada obrobka materialu z przeplotem niz w premierze w oknie podgladu, jakos lepiej jest niwelowany interlace
bardzo ciekawy jest edytor textu inscriber titlemotion - masa gotowych szablonow do wykorzystania

to tyle moich refleksji
zachecam do zabawy bo oszczednosc dysku i czasu przy exporcie jest naprawde znaczna, jest tez szybki podczas pracy, a interface jest kwestia przyzwyczajenia