Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.05.2005, 20:12   #3310
DanielP
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 01.12.2004
DanielP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Macek13
Dla porównania ta sama płytka Verbatima tylo nagrana na Litku X4 w LG śmiga super natomiast na Benq nagrana też X4 w LG nie chodzi, może poprosu akurat tego typu płytki Benq nie lubi.
No coz - okazuje sie ze nie ma napedow idealnych.

Potwierdzam, ze benQ plytki DVD-R sa nagrywane ZDECYDOWANIE gorzej niz DVD+R. Zanim jeszcze sam nabylem nagrywarke, to kilkakrotnie pytalem na forum o plytki "minus" nagrywane na BenQ, ale dziwnie sie zdarzalo, ze moje pytania byly ignorowane (teraz juz wiem dlaczego). Wszyscy tylko pokazywali wykresy "plusow" ekscytujac sie nimi

Ja rowniez nabylem plytki TDK oraz Verbatim. TDK nagrywaja sie jeszcze jako tako, ale Verby to juz raczej tragicznie (o wiele gorzej niz najgorsze "no name" DVD+R ktore ja nagrywalem). Troche to "komiczna" sytuacja, bo Verbatimy uchodza powszechnie za najlepsze nosniki i w dodatku kosztuja najwiecej

Dodam jeszcze, ze przed wypaleniem plytki byly testowane QSnanem, ktory rekomendowal je na WSZYSTKIE predkosci. Ja je nagrywalem x4 i x8 (x12 juz sobie darowalem). Wyglada na to, ze ten caly QScan, jest g... wart.

Wynika z tego, ze jak ktos chce uzywac plytek "minus" to powinien zapomniec o nagrywance Benq. Ja na szczescie nie mam takich wymagan, a nosniki minusowe kupilem w celach ciekawsko-testowych

Ostatnio zmieniany przez DanielP : 15.05.2005 o godz. 20:16
DanielP jest offline   Odpowiedz cytując ten post