Witam !
Widzę, że Win98 nadal żyje ***8211; to mnie cieszy !
Nie wiem, czy wiecie, ale w najnowszym PCFormat, jest artykuł na temat właśnie SP do Win98 ***8211; niestety trochę dziwny i z tego co czytałem w Internecie, pewne sprawy w tym artykule pominięto ***8211; skupiając się na tym, że to może i dobre, ale system stary itd. Ale mniejsza z tym ***8211; na płycie jest nawet ten SP, ale niestety po polsku tylko w wersji 1.6.2 ***8211; a wersja 2.0 tylko po angielsku ***8211; a liczyłem, że będzie po polsku i nie będę musiał ściągać z sieci
Ale teraz widzę, że jest jeszcze nowsza wersja ***8211; poczekam na możliwość dostępu do łącza stałego i ją sobie pobiorę.
Ale mam teraz takie pytanie ***8211; choć nie wiem, czy to może mieć związek. Właśnie niedawno zainstalowałem ten SP 1.6.2 ***8211; niby wszystko OK, wygląd dało się zmienić ma standardowy, a pozostałe rzeczy np. ikony są OK.
Ale właśnie wczoraj zainstalowałem sobie nowszą wersję przeglądarki IrfanView 3.95, oczywiście wraz z nakładką polską. I okazało się, że nie mogę nic wydrukować ***8211; po prostu jak wybiorę drukuj, to coś mignie i nic. Nie wiedziałem co jest, odinstalowałem, zainstalowałem jeszcze raz 3.95, ale tym razem po angielsku ***8211; było OK. Jak dodałem polski język ***8211; nie można drukować. Musiałem wrócić do wersji 3.92 ***8211; bo ona działa OK. Nie wiem, może to może wina właśnie tego SP ***8211; poprzednio kilka razy uaktualniałem IrfanView i nigdy nic takiego nie zauważyłem ***8211; a czasami coś z niego drukuję.
Ciekaw jestem, czy ktoś zauważył coś takiego u siebie ?
Pozdrawiam
ro29