Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.05.2005, 22:48   #1
ufoki007
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.05.2005
ufoki007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Mp3 na ac3 bez efektow

Witam.
Staram sie od dłuższego czasu zamienić piosenke w mp3 na ac3 5.1 bez wprowadzania zadnych efektow, przestrzennych czy dzielenia glosu do centralnego itp. Chodzi mi o to zeby w kazdym z 5 kanałow byl ten sam kanal co dana piosenka w mp3.
Posiadam amplituner sonego i mam go podlaczonego do komputera przez swiatłowód, oczywiscie swietnie wykrywa rodzaj kodowania, wiec w filmach zakodowanych w ac3 od razu odpala sie dolby i takie tam, ale głownym probleme w amplitunerach jest to ze puszczajac zwykly sygnal stereo amplituner nie wykorzystuje wszystkich glosnikow chyba ze wybierzemy prologic ale wtedy wprowadza swoje efekty co mi sie nie podoba, wiec chcialbym zamienic niektore piosenki mp3 zeby chociaz posluchac normlanie w 5 glosnikac.
Moze sie to komus wyda glupie powie kup sobie zwykly wzmacniazc 4 kanalowy i szalej, no a ze mam amplituner to chce poszalec z nim .
Czasami poprostu podpinam 4 kolumny pod 2 kanaly i szaleje ale jak wiadomo wtedy amplituner dziala na podwujnym obciazeniu i za glosno i dlugo sie nie naslucham.
WIec jakbyscie znali jakis dobry program to krzyczcie
ufoki007 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online