Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2005, 19:41   #707
Goldbergs
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.04.2003
Goldbergs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nadpalanie w LG GSA 4163B

Witam,
Jak to jest z tym nadpalaniem w tym modelu, występuje dla CD i DVD? Używam Nero 6.6.0.13 i do końca nie wiem jakie wartości tam powinny się znaleźć.

I jeszcze jedno, ponieważ w moim komputerze nie występują żadne dyski IDE, no poza kieszenią do której raz na jakiś czas włożę twardziela ale jako SLAVE, a cały system mam na SATA - jedyne dyski jakie u mnie występują, czyli oba kontrolery IDE są wolne, to czy ma to znaczenie na którym kontrolerze pracuje nagrywarka? Do tej pory zawsze ustawiałem na drugim jako Master i do tego HDD dodatkowy jako Slave, ale w tym przypadku gdy oba są wolne to ma to jakieś znaczenie?

I byłbym zapomniał, ponieważ model mój posiada bios w wersji A102 a widziałem że pojawiła się wersja A104 to czy warto zrobić upgrade? Trochę się naczytałem o problemach z tym związanych jeżeli chodzi o plik zawierający bios na stronie LG i mam mieszane odczucia...

Hmm....teraz to już zgłupiałem, bo w opcjach w Nero mamy jeszcze oprócz nadpalania możliwość wyboru skrócenia zapisu Lead-Out, to jak ma sie jedno do drugiego?...to wybrac nadpalanie czy skrócony Lead-Out?....

Pozdrawiam
G.

p.s
Jeśli o tym gdzieś było to przepraszam za pytanie, ale mnogość informacji zawarta na tym forum jest tak ogromna że człowiek może się zgubić.

Ostatnio zmieniany przez Goldbergs : 20.05.2005 o godz. 22:22
Goldbergs jest offline   Odpowiedz cytując ten post