Dyskusja: Zmarł Papież
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2005, 20:53   #239
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@tti
To jaki ty sens widzisz życia jak nie chodzisz do kościoła i nie przestrzegasz 10przekazań Bożych itd...?
Mówiłem żeby ten temat zamknąć ,bo z niego powstają tylko awantury i nie porozumienia,a nic dobrego .
Widzisz, tutaj sam muszę się nie zgodzić, bo można żyć nie chodząc do Kościoła, czy nie znając przykazań. Powiem Ci, że ja jestem wierzący, ale nie nazwałbym siebie praktykującym katolikiem. Ja nawet miałbym problem z wymienieniem wszystkich 10 przykazań, a mimo to możesz zapytać się każdej osoby, która choć trochę mnie zna, jakim jestem człowiekiem.

Mam pewien własny system wartości, którego przestrzegam i który pozwala mi żyć tak, aby w żaden sposób nie krzywdzić i nie ranić innych osób. I to jest dla mnie najważniejsze. A nie różne prawa ustanowione przez Kościół, które dla sporej ilości osób stanowią niejako prawdy ostateczne. Dla mnie nie, nie przyjmuję z góry za własne każdego stwierdzenia tylko dlatego, że pochodzi od xxx (tu wstaw jakąkolwiek znaną osobę).

Co do tematu to chyba rzeczywiście go zamknę jeżeli dyskusja ma znowu przeobrazić się we wzajemne pretensje i wyrzuty.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline