Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2005, 22:54   #8
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
normalka

dla wszystkich z wyjątkiem tpsa takie naliczanie zaczyna się od 1 sekundy, a nie minuty i dlatego nazywa się sekundowym...

dostałem ulotkę z reklamą neo i bardzo sprzytnie zestawili w niej cenę za neo 1024 i 2048 na korzyść tej drugiej. nie napisali tylko, że taka cena obowiązuje przy cyrografie na 2 lata
Witam !

Prawda, ale nie do końca. Tzn. z tego co się orientuję, to chyba u wszystkich operatorów stacjonarnych, w planach ***8222;sekundowych***8221; istnieje ta opłata początkowa (np. w Tele2 ***8211; taryfa DWIW, Dialog***8217;u czy Netii). Takie prawdziwe naliczania sekundowe są tak naprawdę chyba tylko w telefonii komórkowej
A do mnie znowu zadzwoniła dwa dni temu Pani z TP i właśnie próbowała mnie namówić na ten abonament z 60 minutami gratis ***8211; a jako argument przedstawiła, że poza tą godziną reszta jest rozliczana sekundowo itd. Ale miała pecha ***8211; ja już od dawna byłem w tym zorientowany i wytłumaczyłem Pani, że takie naliczanie sekundowe, zazwyczaj wychodzi drożej niż impulsowe ***8211; bo jest ta opłata początkowa. Oczywiście stwierdziła, że nie mam racji ***8211; a w sumie to wyczułem, że jest zła, bo trafiła na ***8222;mądrzejszego***8221; i nie dam się nabrać na jej teorie
Oczywiście ten abonament z godziną gratis dla niektórych ma sens ***8211; szczególnie dla tych, co przeprowadzają krótkie rozmowy ***8211; bo jak ich nie ma za dużo, to mogą się np. zmieścić w tej godzinie. No i Ci, którzy podpisują nową umowę z TP, nie mogą już wziąć abonamentu standardowego.

Ale za to TP, wprowadziła nowe, korzystniejsze pakiety internetowe i mam w planach wziąć taki pakiet ***8211; chyba 20 godzin (może 10 ***8211; ale to wychodzi mniej korzystnie i 10 h to trochę mało).
Wiem, że ogólnie w porównaniu do Neostrady jest to drogo i wolno - ale z drugiej strony np. przy pakiecie 20h - 36,48 zł to nie 71,98 zł jak za Neostradę i co dla mnie ważne ***8211; nie trzeba podpisać umowy na rok (gdybym podpisał, to bym dostał te godziny gratis !). A ja korzystam ostatnio z usług Tele2 i zaczynają mnie wkurzać ***8211; znowu na ostatnim rachunku wykazali mi ponad 15 godzin zamiast trochę powyżej 13 (tyle mi pokazał program), no i ponad 43 zł, zamiast około 36 zł, które powinny być.
Z tym, że nie wiem do końca jak to jest ***8211; czy teraz jak ma się pakiet, to dostaje się jakiś program, który pokazuje ile jeszcze czasu zostało ***8211; bo kiedyś chyba tak było, a teraz na stronie TP wyczytałem, że nie ma możliwości sprawdzenia czasu wykorzystania (pomijam fakt, że można wykorzystać jakiś inny program).
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post