do kolegów którzy podali linki do kombajnów "ulepszających" system :
w tych programach tak naprawdę nie wszystko się przydaje, a sporo rzeczy może narobić więcej złego niż dobrego

o czym zapewne wiecie
chodziło mi
tylko o perełki, sprawdzone przez was i uznawane za najlepsze ; jeśli akurat pochodzą z tego typu programów, to świetnie gdyby podać je ze sposobem modyfikacji rejestru, aby nie trzeba było instalować całego softu dla drobnej zmiany ... odróżniło by to ten temat od dziesiątków mu podobnych, no ale zawsze można iść na łatwiznę
Cytat:
Napisany przez Kristoferros
bezpieczne, ale to, że przyśpiesza duuużo to duuuża przesada...
|
start mojego systemu bez wyłączonego Prefetch to 48 sek
z wyłączonym 42 sek, czyli jakieś 13 % szybciej, dla mnie to dużo, gdyż zakładając 5 startów systemu dziennie mamy w miesiącu zaoszczędzone 15,5 minut życia
Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Winda sobie i tak, o ile nie wyłączycie tego całkowicie, będzie robiła takie pliczki 
|
modyfikując rejestr właśnie całkowicie to wyłączamy
Cytat:
Napisany przez qfir
i co za roznica czy winda bedzie startowac w 15 sekund czy w 2 minuty  Ja tam wole poczekac te kilkadziesiat sekund wiecej, niz potem martwic sie ze cos niedziala.
|
1.) widzisz, mi się marzy włączenie przycisku power i zobaczenie systemu gotowego do pracy ... już taki nerwowy ze mnie gościu
2.) modyfikacja podana przeze mnie jest w 100% bezpieczna
3.) głównym tematem topicu nie jest - oceń czyjś trick (choć naturalnie bez tego się nie obejdzie), ale podaj swój