@Banana Coctail, masz swoje przekonania, masz do tego prawo ale nie masz prawa obrazac uczuc innych
Cytat:
|
Napisany przez Banana Coctail
(...) zapewne mało ktoś wiedział, że JPII ukrywał pedofili. TO chyba dobre nie jest, złe conajmniej i godne potępienia. (...)
|
to tez wyczytales z prasy antyklerykalnej?
Cytat:
|
Katolik nie musi być bezkrytyczny i ślepy względem tego co sie dzieje z jego wiarą i wierzącymi, to nie średniowiecze.
|
konstruktywna krytyka zawsze jest pozadana
Cytat:
|
Za obraze mych uczuć, obrażam innych. Obrazą wg mnie byłoby postawienie obok Józefa Piłsudzkiego (antyklerykała), JPII. Pomieszanie z poplątaniem i ignorancją.
|
lewicowiec Pilsudzki byl jednak patriota, podobnie jak Karol Wojtyla
nie kocham tego kraju, nawet nie wiem czy go lubie, ale trudno nie docenic pracy tych obu wielkich Polakow na rzecz Narodu
Cytat:
|
Co do przykazań, któreś z nich brzmi "Nie kradnij" , a zakładam że ok 90% forumowiczów ma coś nielegalnego na kompie i co nadal jestem taki zły?
|
a Ty wolisz nie uznawac zadnych przykazan - wtedy jestes OK, bo zadnego z nich nie lamiesz
Cytat:
|
Wiara pochodzi od ludzi, gdyż to oni ją przekazali, podobno od Boga;
|
czyli od Boga - sam piszesz, ze ludzie ja przekazali!
Cytat:
|
Tak naprawdę wiara katolicka tak się zmieniła od czasów Chrystusa, że wątpliwe jest czy wierzymy w to samo co on przekazywał.
|
rozumiem, ze tak sobie tylko przypuszczasz, chyba ze masz podstawy, zeby udowodnic, ze to prawda?
Cytat:
|
@ed hunter ja się nie boje swych przekonań, w szkole owszem jestem cicho ale poza nią szerzę swą "herezję". Walka z czymś takim to jak walka z wiatrakami. Internet pozwala mi walczyć i przekazywać to co uważam za słuszne.
|
i to mnie wlasnie dziwi - przeciez wiesz, ze nie przysporzy Ci to popularnosci na forum.cdrinfo.pl a mimo to idziesz w zaparte. Bynajmniej nie wzbudza to mojego szacunku a jedynie niemale zdziwienie...
Cytat:
|
Nikt z was nie zabroni nie lubić JPII. Mnie cały kler g.. obchodzi, to jest ich piekło ja tam palcy swych maczał nie będe.
|
Twoje prawo, ale Papiez to Symbol wielu Polakow - niczego nie zyskasz obrazajac ich uczucia
Cytat:
|
Czytam prase antyklerykalną lecz oceniam wszystko wg swoich kryteriów i umysłu. Z czasem mogę zmienić swe zdanie, nie wykluczam tego nigdy.
|
oprocz NIE to co jeszcze masz w programie?
Cytat:
|
Konkluzja: róbcie co uważacie za słuszne, tak jak ja.
|
[/QUOTE]
czyli "robta co chceta"