Cytat:
Napisany przez Papametro
janulek-->Sfinalizowane DVD-R widzi, ale chodzi o to, aby nie marnować płyt jednorazowych, np. w przypadku konieczności edycji nagrania.
Mirek-1977-->dlatego nie posługuję się DVD-RW (i DVD+RW), bo nagrywarka Panasonic e85h nie nagrywa na takich płytach (pisałem o tym). W instrukcji do sprzętu, Necie, itd. tak piszą, ale sam sprawdziłem i to jest fakt - inaczej nie zawracałbym głowy.
PIOTR34-->właśnie ten wątek cytowałem powyżej. Mój problem polega na tym, że komp nie widzi tych plików na płycie DVD-RAM. Jeśli wiesz, w jaki sposób sfinalizować płytę DVD-RAM w stacjonarnej nagrywarce DVD (płytę DVD-RAM, a nie DVD-R), to napisz.
|
Niestety nie mam takiej nagrywarki i mogę się jedynie domyślać. Na tej stronce jest napisane
http://www.beiks.pl/nagrywarki/DMR-E85H.html (Nagrywanie wspomagane (koniec płyty - automatyczne przełączanie na twardy dysk) być może musisz nagrać płytę na full żeby móc zobaczyć zawartość płyty.
Spróbuj użyć programu
Isobuster , służy on do tworzenia obrazów płyt CD/DVD nawet jeśli nośnik jest uszkodzony.
Inne wyjście:
Jeśli masz kamerę i możliwość zrzucenia materiału do kamery z nagrywarki Panasonic'a e85h na komputer, za pomocą karty FireWire. Godzina tak zrzuconego materiału zajmuje ok. 13GB na dysku.