Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2005, 00:07   #3
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
W kwestii uruchamiania systemu nie ma co się produkować [...]
Ja również nie chciałem się produkować nad kwestią uruchamiania systemu, ale ponieważ podałem ten trick jako mój ulubiony, wynikła z tego taka dyskusja a nie inna. Zapewne gdybym napisał, że najbardziej lubię szybkie rozwijanie menu start (czego nie zrobiłem bo większość osób to zna i od dawna stosuje) to teraz byłoby o tym, a nie taki zamiar miałem w tym topicu (patrz mój pierwszy post).
Cytat:
Napisany przez MQs
[...]ja się kiedyś jarałem jak mi "turbo" do magnetofonu Atari 65 XE wstawili [...]
Też miałem Atarynkę i cieszyłem się turbo jak wszyscy, bo to dawało niesamowitego kopa !, chyba nie zaprzeczysz

Dzięki, za bardzo ciekawego linka "made by picasso", gdyby jednak ktoś podał rzecz, o której ona może nie wiedzieć, a przynajmniej jej nie opisała, to TO by mnie dopiero zdziwiło !. Jest to jednak raczej niemożliwe hehe ...

Cytat:
Napisany przez BD
heheh to ja jeszcze dodam jedna sztuczke majaca wplyw na szybkosc startu komputera. Stosuje ja od bardzo dawna i jak do tej pory nic nie dziala tak wydajnei i szybko jak to.

Sprawa wyglada tak, ze nie wylaczam komputera i nie pozwalam na usypianie dyskow. Komputer jest maksymalnie wyciszony i pracuje 24/h przez 7 dni w tygodniu. Dostepnosc komputera wynosi 2 moze 3 sekundy od chwili jak poruszam myszka (musi sie obudzic monitor).

Sprawdzone i dziala idealnie a do tego nie przeszkadza w niczym.
Kiedyś jednak będziesz musiał (wcześniej czy później) zainstalować ponownie ten nieprzerwanie pracujący system (np.: z powodu ataku nowego wirusa, albo awarii HDD - czego Ci nie życzę). Wtedy podczas instalowania sterowników i całego softu, gdzie ilość restartów liczy się w dziesiątkach może poczujesz choćby drobne pragnienie szybkiego startu systemu. Może nawet powrócisz do tego wątku ...

pozdrawiam