Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2005, 23:46   #9
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Z tymi wirusami to czasem przesada Mam sytem juz dobre kilka miechów bez antywira i założe się ze nie jest zarażony Wystarczy używać opery/firefoxa oraz troche myśleć, a nie wchodzić na pałe na wszystko co się nawinie
Nie chcę być złym prorokiem ale jeśli od paru miesięcy nie używasz żadnego programu antywirusowego to możesz mieć już sporo np.: trojanów, które nie powodują żadnych niepokojących objawów, ale otwierają furtkę do twojego kompa, każdemu kto zapragnie z niej skorzystać. Zapewne nikt nie zechce, bo i po co, ale ja lubię mieć świadomość, że nikomu nie daję takiej możliwości.

Co do używania alternatywnego softu dla zwiększenia bezpieczeństwa to zgadzam się, że warto z niego korzystać, mimo, że również znajdują się w nim dziury (co widać choćby po firefoxie).

Cytat:
Napisany przez kodziu
PS Powie mi ktoś po jakiego diabła jest firewall? Znaczy się, nie chodzi mi o jego przeznaczenie tylko potrzebność..... do tej pory nie wiem :/
Bo mi sie wydaje że służy tylko do spowalniania kompa
Ja używam raczej starego (2002 rok) darmowego kerio personall firewall w wersji 2.1.5., który zupełnie nie spowalnia systemu.

Jest nie zastąpiony do sprawdzania jaki soft łączy mi się z siecią i kontrolowania tego co chcę aby się łączyło lub nie. Świetnie pokazuje trojany lub robaki nie wykryte przez antivira.

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 24.05.2005 o godz. 23:50
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post