Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ustawic - wiem, nigdy nikomu nikt nie bronil ustawic asynchro [poza jazdami z pci/agp]
z tym, ze z tego co czytalem min na anandtechu, problem znaczacego spadku wydajnosci przy pracy asynchro powinien w a64 zniknac :/ szkoda, ze tak nie jest [na p4 problem nie wystepuje z tego co mi wiadomo]
|
te same jazy ... ostatio mialem proca 3.2 p4 560j (przy pamieciach ocz 550) wyszlo tez asynchronicznie (200:176) - slaby procek - wiec widac ze to plotki ...
Cytat:
widze, ze undervolt calkiem pokazny, jednak temperatury zauwazalnie nie spadly [4'-5']- wniosek z tego, ze po prostu w budzie cieplo [moj chipset ma 28'] a mam na nim tylko radiator a ty masz calkiem szybko krecacy sie byzczek [nie slychac go?]
|
ja go nie slysze ... ty go slyszysz
ustalmy moze dB ... bedzie latwiej
Cytat:
pozatym, mam wrazenie, ze on tak naprawde stabilnie by chodzil gdzies przy 1.22 - mam spore doswiadczenie z undervoltem  [jak rozumiem nie jest podkrecany?]
|
nie jest ... nominal
teraz bral bym na jadrze venice - lepsza obsluga pamieci i nizsze teperatury pracy
Cytat:
wiem, ze 6600gt sie strasznie grzeje w stresie, zobacze co oferuje w tym zakresie x700 - moze bedzie chlodniejszy, ale predzej zrezygnuje z grafiki niz z ciszy - ja niestety ACooling na 5v slysze [mam ich 4 sztuki, z czego dwa włączone]
|
ja ich przy pracy zasilacza i dyskow nie slysze ... ale widze ze kazdy ma innego typu zboczenie ...
Cytat:
pentagram'o podobne rozwiazania sa wlasnie dobre przez 'ogolne' owiewanie kompa w srodku, szkoda tylko, ze takiego drania i tak slychac.. dlatego bedzie passive, albo w ostatecznosci woda - wtedy i na proca i na rdzen grafiki
|
... zycie
jesli dbasz tak o uszy i chlodzenie ... z sensem bedzie buda z aluminim