Witam
Mam problem z nagrywarką TS-H552B. Nagrywam płyty DVD i prawie zawsze nagrywaja sie z jakimiś błędami lub w ogóle przpalaja.
Czesto aktualizuje BIOS, mam obecnie ostatnia wersje (dziesiątą) i wszystko dzieje sie na tym biosie. Nagrywam dwa rodzaje
plyt:
1. DVD-R Mediastore x4 (kiepskie plytki, krotki czas trwałości, ale po 90 groszy i na dane sie nadaja,lecz do filmow sa
beznadziejne)
2. DVD-R Verbatim x8 Advanced AZO (moim zdaniem bardzo dobre plytki-przynajmnie powinny byc)
Problem jest taki: Jak nagrywam na Mediastorach (na najnowszym biosie) zregóły nagrywa sie bez błędów tylko czasami wyskocza
jakies, co w przypadku wystąpienia na pliku instalacyjnym z regóły dyskwalifikuje mi cały program i nie mozna go
zainstalowac, natomiast jak nagrywam na Verbatim'ach to prawie zawsze przepala mi plyte a jezeli uda mu sie jakas nagrac to
z duza iloscia błędów
Mediastorow nie da sie szybcie nagrywac niz x2 natomiast Verbatimy tez z regóły nagrywam z ta predkoscia... Na poprzednich
BIOSach zauwazyłem taka zaleznosc odnosnie Verbatimów-przy predkosci x2 było wiecej błędow niz przy x4 ale co mi z tego jak
teraz po nagraniu płyta nadaje sie tylko do smieci bo ta sama nagrywarka jej nie widzi ;(
Bardzo prosze o jakas rade, moze ktos mial (ma) podobne problemy z ta nagrywarka...
Wielkie dzieki za wszelkie wskazówki