Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2005, 17:48   #8
reignman
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.05.2005
reignman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post Problem z Nec 3520A

Witam,
Jestem tu nowy i pewnie mnie zaras ktos zjedzie za zakladanie nowego watku (o ile w tej kwesii taki juz byl) no ale raz sie zyje
Problem w moim przypadku polega na tym, ze jak nagrywam na plytce DVD+R pare odcinkow serialu to potem dla pewnosci (mojej) kopiuje je spowrotem na HDD zeby sprawdzic czy naped czyta plytke. Z reguly nie ma z przeczytaniem problemu. Natomiast problem pojawia sie przt plytkach DVD+RW i CD-RW. Problem polega na tym, ze tak jak przy DVD+R nagrywam kilka odcinkow serialu i potem dla pewnosci kopiuje na dysk. Niestety tu pojawia sie problem. Przy kopiowaniu pierwszego odcinka dochodzi do pewnego miejsca i dalej nie idzie. Natomiast pozostale odcinki da sie bez problemu skopiowac. Co sie tyczy plyt CD-RW problem jest taki, ze o ile nagram na nia jeden film (700MB) to da sie to bez problemu skopiowac na dysk, ale gdy nagram dwa odcinki serialu (2x350MB) to tego pierwszego nie da sie odczytac, tzn skopiowac, a drugi odcinek idzie bez zarzutu.
Staram sie nagrywac zawsze na markowych plytach (TDK, Sony, Verbatim) wiec jakosc nosnika jest - no przynajmniej powinna byc - dobra. Do nagrywania uzywam Nero. Dzis sciagnalem 6.6.0.13 i dalej wyskakuje mi taki problem.
Prosze o pomoc.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
reignman jest offline   Odpowiedz cytując ten post