Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.05.2005, 12:48   #69
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Calme
Moim skromnym zdaniem w sofcie free Picassa 2 jako program do katalogowania zdjęć jest nie do przebicia - natomiast jeśli chodzi o to szukanie zdjęć za każdym razem to kwestia odpowiednich ustawień programu i wszystko będzie ok
Wchodzisz w program następnie menu >Tools > Folder Manager i tutaj na liście z lewej strony oznaczasz katalogi, które mają być wyłączone ze skanowania. które mają być stale obserwowane w poszukiwaniu zmian lub te, które mają być przeskanowane tylko 1 raz na początku instalacji programu - to wszystko
Ja bym z tej aplikacji nie rezygnował IMHO dla mnie jest świetna
Witam !
Dzięki za rady - chyba z powrotem zainstaluję ten program (robiłem reinstalkę, więc wszystko zniknęło). Ciekaw tylko jestem (bo poprzednio nie sprawdzałem), jak on sobie radzi, jakbym miał zdjęcia na płycie, a nie na dysku. Będę musiał to sprawdzić.
I dzięki @sobrus za ciekawy link - jak będę miał dostęp do łącza stałego, to może coś ściągnę i przetestuję. I w kwestii Twojej wypowiedzi - ja aktualnie, też tak samo robię - przegrywam pliki z karty i oglądam w IrfanView - ale jak będzie tych zdjęć coraz więcej, to przydałby się program do katalogowania.
Pozdrawiam wszystkich w ten upalny dzień
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post